Sari la conținut

Masa de Paște. Desertul cu care Elwira Petre dă mereu lovitura: „E un fel de chec, dar în 3 culori”

Elwira Petre
Sursa foto: Elwira Petre Facebook/ captura foto
Meniu de paste cu Elwira Petre

Elwira Petre și-a demonstrat cu vârf și îndesat nu doar calitățile de dansatoare, ci și cele de gospodină. Soția lui MIhai Petre a dezvăluit rețeta unui desert nelipsit de pe masa de Paște a familiei sale.

Este vorba despre Babka Trojniak, un fel de chec în trei culori, un preparat extrem de ușor de pregătit.

Elwira Petre, rețeta rapidă de prăjitură în trei culori

„Știți deja că îmi place mult să gătesc. V-am pregătit câteva rețete pentru masa de Paște care sper să vă placă și abia aștept să-mi spuneți părerile voastre despre ele.
Această prăjitură se numește Babka Trojniak, este un fel de chec, dar în 3 culori, ușor de pregătit”, a scris Elwira Petre pe pagina de Facebook.

Aveți nevoie de:

  • 300 g făină
  • 100 g amidon
  • 250 g unt
  • 5 ouă
  • 8 linguri de ulei de bună calitate (eu folosesc mereu ulei de măsline presat la rece)
  • 230 g zahăr pudră (în rețeta originală așa apare, însă eu folosesc zahăr de cocos)
  • 1 linguriță de oțet
  • 1 plic praf de copt
  • Extract de vanilie sau lămâie (puteți folosi și coajă de lămâie, dacă este organică)
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 de cană semințe mac

Mod de realizare

  • Batem albușurile spumă. Zahărul, gălbenușurile și untul se amestecă până obținem o consistență cremoasă.
  • Apoi adăugăm făină, amidon, praf de copt, oțet, ulei și extract de lămâie și omogenizăm. La final se pun albușurile și se amestecă ușor totul.
  • Împărțim aluatul în 3. În prima parte nu adăugam nimic, în a doua adăugam cacao, iar în a treia mac.
  • Le punem în tava unsă bine cu ulei și făină ( în ce ordine doriți voi).
  • Dacă ați folosit zahăr pudră diferența de culori o să fie și mai accentuată.
  • O coacem la temperatura 180 grade 45-50 min.

„Este important să lăsați prăjitura să să răcească cel puțin 5 min înainte s-o scoateți din tavă, altfel riscați să se rupă. Dacă totuși întâmpinați probleme, lăsați tava timp de 10 minute în apă rece, asta ar trebui se ajute”, a mai spus Elwira Petre.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel