joi, ianuarie 27, 2022

Mesajul unui medic de la Terapie Intensivă. „M-am săturat să văd măști de oxigen, pacienți intubați, aparatele care țipă”.

Medicul Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a scris o postare pe Facebook în care comentează, din punctul de vedere al unui medic, dramatismul din secțiile de ATI Covid. Creșterea numărului de cazuri de Covid-19 provoacă o stare de tensiune nu doar în populație, dar și în rândul medicilor.

Te-ar mai interesa: S-a aflat! Sacrificiul pe care l-a făcut Sandra Iz...

Mesajul unui medic de la Terapie Intensivă: Covid pare a fi o loterie, acest virus nu ține cont de o anumită categorie de vârstă

„52, 60, 40, 66, 36, 57, 50, 30, 79, 44, 52 , 61 , 71, 59 ,54, 74, 42. Acestea nu sunt cifrele câștigătoare la Loto!
Dar Covid pare a fi o loterie, acest virus nu ține cont de o anumită categorie de vârstă, de un sistem imunitar bun, de boli asociate.
Din păcate, aceste numere sunt vârstele pacienților din ATI Covid.
Și nu doar Terapia intensivă Covid este plină de pacienți, acum sunt tot mai aglomerate și secțiile non-Covid.
Este din ce în ce mai agresiv, iar aceste numere pot fi, vârstele fraților, bunicilor, părinților, prietenilor noștri”, a punctat medicul Amin Zahra.

Amin Zahra: M-am săturat să aud întrebarea : “Oare scapă cu viață??”

Medicul atrage atenția că, la un an de la începutul pandemiei, fiecare dintre noi ar trebui să știe cum să se protejeze. Amin Zahra spune că, oricât de grele ar părea măsurile de protecție, ar trebui să fie respectate. Pentru că regretele tardive nu ajută cu nimic.

„Este normal să ne întrebăm cât o să mai dureze, cât o să mai purtăm mască, cât o să mai rezistăm….Dar îmi trece când intru la ATI și văd suferință, chin și regrete!
Știu că v-ați săturat de toate restricțiile impuse, m-am săturat și eu.
M-am săturat să văd măști de oxigen, pacienți intubați, aparatele care țipă…  M-am săturat să internez azi un pacient și mâine să nu-l mai găsesc… M-am săturat să aud povești triste… M-am săturat să aud întrebarea : “Oare scapă cu viață??”
Probabil acesta este și motivul pentru care detest când văd că unii încă își bat joc de munca noastră și sfidează orice regulă de bun simț.
Regretele tardive nu ajută la nimic. Trist, într-adevăr, dar e mai bine să nu gustăm din amarul greșelilor făcute.
Până la urmă eu cred că după un an de pandemie, fiecare știe ce are de făcut și cum să se protejeze!”, este mesajul medicului urgentist.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private