marți, iunie 28, 2022

Mestecatul uleiului: Beneficiile și limitările acestei tehnici străvechi care asigură îngrijirea dentară și sănătatea orală.

Oil pulling sau mestecatul uleiului nu este o invenție sau moft. Textele ayurvedice menționează această tehnică de a ține o lingură de ulei comestibil în gură și de a o agita puțin înainte de a o scuipa.

Experții spun că acest lucru ajută la rotunjirea și neutralizarea bacteriilor prezente în interiorul gurii. Ajută la menținerea igienei bucale și la albirea dinților.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Conform studiilor ayurvedice, se recomandă ca tehnica să fie practicată în fiecare zi timp de 10-15 minute după trezire și pe stomacul gol (înseamnă înainte de a mânca sau bea ceva) pentru a obține rezultate.

Acesta este, de asemenea, timpul necesar pentru a elimina toxinele și bacteriile din gură. Utilizarea unui anumit tip de ulei (cum ar fi uleiul de cocos sau de susan) ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea bacteriilor sau a inflamației din gură, promovând astfel sănătatea orală generală.


Mestecatul uleiului: Beneficii

1. Ajută la reducerea respirației urât mirositoare

Respirația urât mirositoare este cauzată de infecția gingiilor sau de igiena orală deficitară. Acest lucru ar putea fi tratat prin eliminarea bacteriilor din gură. Când mestecați uleiul în gură, vă ajută să scoateți bacteriile care se lipesc de ulei. Acest lucru ajută apoi la reducerea respirației urât mirositoare.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

2. Ajută la prevenirea cariilor

Aportul mare de zahăr sau igiena orală deficitară pot fi motive care provoacă carii care au ca rezultat carii. Placa ar putea fi un alt motiv pentru care cariile formează o acoperire pe dinți. Bacteriile care formează învelișul distrug smalțul dinților provocând carii. Pulling oil ajută prin prevenirea formării cariilor.

3. Ajută la îmbunătățirea sănătății gingiilor și la reducerea inflamației

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Gingiile roșii, umflate și care sângerează ar putea fi toate semne ale gingivitei. Mestecatul uleiului este un remediu eficient pentru a îmbunătăți sănătatea gingiilor. Când practicați mestecatul cu ulei, asigurați-vă că utilizați uleiuri care au proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea inflamației.

4. Ajută la uciderea bacteriilor dăunătoare

În orice moment, ar putea exista cel puțin 350 de tipuri de bacterii găsite în gură. Cercetările arată că există aproximativ 700 de tipuri de bacterii care pot trăi în gura noastră. Oil pulling ajută la uciderea acestor bacterii dăunătoare, care ar putea crea probleme cu gingiile sau respirația urât mirositoare sau carii.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

ATENȚIE!!! Asigurați-vă că nu înghiți uleiul, deoarece conține toate elementele de care încercai să scapi. S-ar putea să nu stea foarte bine cu stomacul și corpul tău. Din cauza cercetărilor limitate, nu se poate stabili că tragerea cu ulei este cea mai bună opțiune disponibilă pentru a trata diferite tipuri de probleme dentare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private