Sari la conținut

Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este mai aproape de uleiul de măsline și…

cu ce se mananca slanina
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Modul corect de consumare a slaninei

Mihaela Bilic, medic nutriționist, demontează toate miturile despre slănina de porc, care este considerată o bombă cu ceas pentru sănătate și de care toată lumea se ferește.

„Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon:)”, a scris Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Cum ne ajută simplul mestecat să slăbim

„Cine mestecă mult și bine slăbește. Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit? Ei bine, diete ciudate există de când lumea și chiar dau rezultate. Horace Fletcher a intrat în istoria nutriției sub numele de “Marele Mestecător”, folosind o metodă simplă: fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori. Ideea aparține lordului William Gladstone, prim-ministru britanic pe la 1880, care recomanda mestecatul drept metodă de slăbit, detox și reglare a digestiei. Fletcher se pune pe mestecat și slăbește 20 kg în doar câteva luni.

Mecanismul este simplu și corect. Cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare. Fiecare fel de mâncare reprezintă 12-15 înghițituri și va dura 15-20 minute să-l consumăm, fix cât îi trebuie creierului să spună că s-a săturat! O masă completă necesită nu mai puțin de 2500 “mestecături”, așa că fie ne plictisim, fie obosim…dar sigur ne oprim. Mestecatul este sănătos, indiferent că vorbim de alimente bogate în fibre (cereale, fructe, legume), carne sau brânză.

Fletcher recomandă să mestecam, chiar și simbolic, inclusiv lichidele (lapte, supă) și să nu înghițim decât atunci când îmbucătura de mâncare s-a lichefiat total. Eu spun că merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare”, a mai scris, recent, Mihaela Bilic pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel