luni, ianuarie 30, 2023

Ministrul Marius Budăi: ÎNTÂRZIERI la pensiile în NUMERAR. Care este motivul și când își vor primi pensionarii banii, mai ales că urmează și sărbătorile.

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat că pensiile vor fi plătite la timp în decembrie 2022 și ianuarie 2023 pentru toți românii, dar cei care primesc numerar vor primi pensiile mai târziu.

Care este motivul?

Potrivit ministrului, angajații Poștei Române se vor întoarce la lucru vineri, 2 decembrie, pentru a efectua plățile pentru ca pensiile să fie achitate până la data de 15 decembrie, notează fanatik.ro.

Te-ar mai interesa: Un pastor spune că a murit și a ajuns în iad. Demo...

Vestea bună este că pensiile vor fi crescute cu 12,5% în ianuarie 2023, față de cele din luna decembrie 2022.

De asemenea, ministrul a asigurat că cei ce primesc pensiile pe card vor primi banii în conturi în perioada 12-14 ianuarie, doar pensiile în numerar vor întârzia o zi sau două.

„Calendarul în plata la cont pe card se păstrează, așa cum se știe, în 12-14 ale lunii. Este început de an, o zi-două va fi decalată plata cu efectuarea plăților.

Dar comprimăm plățile și așa cum am beneficiat întotdeauna de sprijinul Poștei Române și chiar acum, în 2 decembrie, când este liber, se vor face plăți. Cu siguranță vom asigura aceste plăți”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei. A murit actrița care a inte...

Vouchere pentru plata energiei

Minstrul a vorbit și despre voucherele pentru plata energiei care vor fi acordate categoriilor vulnerabile, menționând că mecanismul de folosire al acestora va fi îmbunătățit pe parcurs.

„Orice mecanism la început de implementare poate părea greoi și așa cum a fost și cu voucherele pentru alimente, dacă vom întâmpina anumite probleme, le vom îndrepta.

Important este să ajungă la cetățeni”, a mai explicat ministrul Marius Budăi.

Te-ar mai interesa: O femeie de 40 de ani a murit în somn după ce a fă...

Românii din categorii vulnerabile vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie și vouchere sociale pe întraga perioadă a anului 2023, așa cum a anunțat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ajutorul vine din fonduri europene și va fi distribuit în două tranșe în valoare de 700 de lei.

Cardurile pentru ajutoare vor fi emise și distribuite de Poșta Română, listele cu beneficiari fiind întocmite de Ministerul Muncii, mai notează Fanatik.ro.

Te-ar mai interesa: Pansament gastric natural. Acest ceai elimină arsu...

Mai multe detalii despre ajutoarele pentru plata facturilor, puteți citi aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private