Sari la conținut

Monica Pop reacționează în scandalul vaccinurilor: „Să recunoască!! Sunt urmări NEFASTE!”

monica pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

​Strategia Națională de Vaccinare, publicată recent în dezbatere publică de Ministerul Sănătății și care a stârnit deja controverse într-o parte a societății – care vorbește despre vaccinare obligatorie – nu prevede obligativitatea imunizării, ci aduce, în esență, mai multe acțiuni de informare și încurajare privind vaccinarea, asigurarea de stocuri de rezervă pentru vaccinurile esențiale, precum și – în premieră în România – compensarea unor vaccinuri pentru persoanele adulte.

În cursul zilei de ieri au existat și manifestări în fața Ministerului Sănătății de teamă că „vaccinarea va deveni obligatorie”. Reprezentanți ai partidului AUR și ai Asociației Medici pentru Consimțământ Informat i-au solicitat ministrului Alexandru Rafila să retragă proiectul Strategiei Naționale de Vacccinare, pus în dezbatere publică. Mai mult, unele voci i-au cerut chiar demisia.

Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării, ci oferă acces echitabil la vaccinare pentru români, oricând și la orice vârstă.

„Strategia națională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. Nici un act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie! Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu!”, a transmis ministrul Alexandru Rafila.

De asemenea, în școli, vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va fi explicată și încurajată.

Vaccin la copii
Campanie de vaccinare

În acest context, medicul Monica Pop își exprimă punctul de vedere cu privire la obligativitatea vaccinării.

Monica Pop: Vaccinurile netestat corect să nu fie obligatorii în nici o situație și sub niciun pretext

„Vaccinurile netestat corect să nu fie obligatorii în nici o situație și sub niciun pretext!!! Hotărâri medicale, nu politice!

Iar restricționează Facebook-ul postările despre vaccinuri? DA, veți vedea!

Sunt și am fost întotdeauna pro-vaccinistă, cu vaccinurile vechi și testate corect. Nu cu cele netastate cirect!

Ar trebui să existe și să se respecte obligatoriu un protocol medical făcut public, referitor la calitate, utilizare și administrare! Și să se recunoască faptul că au gost și unele urmări nefaste uneori! NU RAR!

Iar cei care îl încalcă să își asume și să răspundă în fața legii!!!

Corect?”,  a scris medicul Monica Pop pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel