miercuri, decembrie 7, 2022

În contextul măsurilor de relaxare ce urmează să fie anunțate în cursul zilei de mâine, doctorul Monica Pop argumentează că unele măsuri sunt inutile și chiar nu vor contribui la stoparea pandemiei.

Printre măsurile ce se anunță amintim posibilitatea de a fi organizate evenimente în spațiile închise cu 50 de persoane, iar în spațiile deschise cu 70. În cazul activităților culturale, condițiile ca să poată participa maximum 1.000 de persoane vor fi ca cei care merg să aibă ori vaccin, ori text PCR negativ, ori test antigen negativ, nu mai vechi de 48 de ore sau dovada că au trecut prin boală.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

De asemenea, este posibil să mergem la locul de muncă fără mască, în cazul în care nu sunt mai mult de cinci persoane în birou, iar acestea sunt vaccinate.

„Este ceva foarte periculos, știm foarte bine deja, deși poate că autoritățile nu ar fi vrut să se știe lucrul acesta, că orice fel de vaccinat se poate infecta.

Dacă vaccinatul respectiv face o formă ușoară de boală, că acesta este destinul vaccinului, el nu te păzește de a face boala. El te determină să ai o formă mai ușoară. Deci dacă vaccinatul se infectează, și face o formă asimptomatică, el transmite oricui. Care e beneficiul certificatului de vaccinare?

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

Foarte bine, să se vaccineze toată lumea, dar eu cred că măsurile trebuie să fie continuate de cei care se vaccinează. Vaccinul nu te păzește de boală, doar de o formă gravă. Dacă faci o formă asimptomatică, e foarte bine pentru tine, dar nu e bine pentru ceilalți. (…) Vaccinatul se poate infecta. Dacă te duci fără mască, pentru că ești vaccinat, dar ești infectat, ce ai rezolvat?

Te-ar mai interesa: De ce e ideal să stai aplecat spre dreapta când în...

Dr. Pop: „Copiii ar trebui să aibă aviz de la medicul de familie”

„În ceea ce privește vaccinarea copiilor, primăvara și toamna sunt întotdeauna perioade în care afecțiunile inflamatorii sunt accentuate și alergice. Eu mi-aș dori două lucruri: să apară undeva o listă cu contraindicațiile vaccinării, așa cum există listă de contraindicații la orice act medical; un copil ar trebui examinat de către mediul de familie înainte de vaccinare și să aibă un act medical de sănătate”, a explicat dr. Monica Pop, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private