Sari la conținut

Motive să mânânci după ce faci sport

Dacă ești de părere că după ce faci sport nu ar trebui să mânânci ca să nu anulezi toate caloriile pe care le arzi, atunci greșești. Nu este atât de simplu să calculezi calorii arse și calorii ingerate.

După ce îți termini antrenamentul, mușchii și tendoanele au nevoie de substanțe nutritive ca să se recupereze, iar acele substanțe sunt preluate din fructe și legume proaspete.

Iată o gustare potrivită după ce îți termini antrenamentul: omletă cu bucățele de avocado, legume și fructe proaspete. Dacă nu mânânci suficient vei deveni din ce în ce mai slab

Alte motive pentru care ar trebui să mânânci

  • Ești mereu obosit – chiar dacă faci exerciții, dacă nu te alimentezi corect ca să te recuperezi după efortul depus te vei simți din ce în ce mai obosit. Caloriile nu sunt mereu dăunătoare, ai nevoie de ele pentru a susține funcții vitale ale organismului (funcția inimii, a plămâinilor etc)
  • Ai menstruația neregulată – dacă faci sport intens, dar nu te alimentezi cum trebuie, organismul va începe să consume din propriile rezerve de grăsime. Mușchii nu vor crește, iar tonifierea nu va avea loc. Dacă nu consumi alimentele potrivite și suficiente, atunci corpul nu va fi în stare să susțină un proces natural(menstruația)
  • Ești mereu bolnav – dacă bei sucuri, shake-uri și iei vitamina C după antrenamente nu vor fi destul de sățioase pentru a te susține, astfel, te vei îmbolnăvi mult mai des.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel