joi, martie 30, 2023

Noaptea ca hoții! Pacienții evacuați de la Spitalul Foișor în baza unui ordin semnat de Arafat. Protestari au venit în sprijinul pacienților, jandarmii intervin pentru a menține ordinea.

 

Jandarmii au fost aduși la Spitalul de Ortopedie Foișor pentru a calma aparținătorii care au venit să preia pacienții din cadrul spitalului scoși pe targă de personalul medical. Evacuarea pare a fi facută haotic.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Jandarmii care au ajuns la fața locului spun că au fost trimiși să asigure ordinea. La fața locului sunt multe rude, cunoscuți care sunt revoltați, au venit să preia pacienții.

Doar câteva ambulanțe au fost aduse pentru ca pacienții să fie transferați la alte spitale.

Din surse s-a aflat ca medicii de la Spitalul Foișor au avut un conflict direct cu Raed Arafat care a emis ordinul și au refuzat evacuarea. Zeci de pacienți nu știu ce să facă, aparținătorii nu au venit să-i ajute sau nu au așa ceva. S-a ajuns să facem alegeri între pacienții ortopedici și cei infevtați cu virusul ucigași.

Te-ar mai interesa: Avertizare NASA: Posibile furtuni geomagnetice vin...

Medicul Monica Pop: ”imagini ireale, este un film horor. Bolnavii ar trebui să meargă în fața Ministerului. Ar fi putut sa evacueze o aripă, nu toți pacienții. Nu se poate așa ceva!”

Hader: ”Nu se potea aștepta până mâine? Este revoltător, nu pot înțelege așa ceva, este o situație gravă!”

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, prezent la ”Digi 24”: ”Operațiunea de evacuare a început în timpul zilei”. Întrebat daca el ar fi fost pacient scos la 10 noaptea din spital dacă i s-ar fi părut normal, a spus: ”Imi cer scuze. Sunt multi pacienți. Mulți au plecat în timpul zilei.”

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Se pare ca Spitalul Foișor a fost desemnat să devină spital Covid pentru că  are sectie de ATI cu peste 21 paturi și aproximativ 200 paturi cu terapie oxigen.

Raed Arafat a explicat că situația din București este critică, nemaiexistând locuri libere la terapie intensivă.

”S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi a trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Te-ar mai interesa: Cele cinci boli pe care le aduce menopauza. Ce tre...

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID. Unii pacienți sunt trimiși la alt spital, alții sunt externați, pentru că nu au probleme. Normal că trebuie să evacuăm. Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu câteva ore mai devreme. Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate. La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

În acest moment nu mai avem în vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă, nu s-a luat decizia într-un birou.

Noi discutăm despre Foișor încă de ieri, dar azi la prânz s-a luat decizia. Noi sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni, dar, din nefericire, sunt tot mai multe cazuri de terapie intensivă.”, a declarat șeful DSU la Antena 3.

 

Știre în curs de actualizare

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private