sâmbătă, decembrie 4, 2021

În contextul pandemic actual, în timp ce varianta Delta se răspândește tot mai repede, autoritățile au decis să implementeze noi măsuri anti-COVID. Acestea sunt aplicate în funcție de rata de incidență și implică inclusiv copiii de cele mai mici vârste.

Valul 4 a luat cu asalt România. În prezent, la ATI se află peste 1.000 de pacienți internați cu forme severe de Covid-19. Printre aceștia se află incusiv copii și tineri, fără afecțiuni preexistente. Majoritatea persoanelor spitalizate sunt nevaccinate, anunță medicii.

Te-ar mai interesa: Fostul ministru, Nicolae Bănicioiu, trimis în jude...

Astfel, pentru a limita răspândirea rapidă a virusului, autoritățile au decis să implementeze anumite măsuri de protecție, adaptate la rata de incidență locală.

Noi măsuri anti-COVID

Copiii mai mici de 12 ani nu mai trebuie testați pentru accesul în spațiile unde este necesar certificatul verde, dacă incidența depășește 3 la mia de locuitori, comunică RRA.

Măsura a fost aprobată astăzi de Guvern, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, și scutește părinții de cheltuieli mari atunci când, de exemplu, doreau să iasă împreună cu copilul. Au fost relaxate și alte restricții referitoare, de exemplu, la activitatea magazinelor.

Te-ar mai interesa: Testare Covid ar urma să fie gratuită la medicul d...

Guvernul a decis interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței între 20:00 şi 5:00 dimineața în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde pragul incidenței este de 6 la mia de locuitori. Până acum era de 4 la mia de locuitori.

Tot în localitățile acestea, unde incidența este de 6 la mia de locuitori, operatorii economici vor avea program de lucru cu publicul între 5:00 și 18:00, copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul verde acolo unde acesta este cerut pentru adulți și pentru copiii de până la vârsta de 12 ani.

Te-ar mai interesa: Unul dintre cele mai puternice remedii naturale pe...

Şi o altă măsură adoptată astăzi: persoanele vaccinate pot să se deplaseze în afara locuinței și în zonele unde pragul incidență este mai mare de 6 la mia de locuitori, dar trebuie să prezinte certificatul verde sau certificatul de vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri