miercuri, martie 29, 2023

O combinație de medicamente PUTERNICĂ pentru cancerul de sân ar putea salva mii de vieți.

Keytruda, dacă este administrată la momentul potrivit și cu chimioterapie, poate opri revenirea unui tip agresiv de boală.

Funcționează ajutând sistemul imunitar să omoare celulele canceroase și este deja folosit pentru a lupta împotriva altor tipuri de cancer.

Într-un studiu pentru The New England Journal of Medicine, Keytruda a fost administrată femeilor a căror boală nu se răspândise dincolo de sân și ganglioni limfatici.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Cercetătorii au descoperit că riscul de revenire a cancerului a fost cu 37% mai mic în comparație cu cei care au făcut numai chimioterapie.

Profesorul conducător al studiului, Peter Schmid, de la Spitalul Barts din Londra, a spus că Keytruda salvează acum mii de vieți în SUA. El a adăugat: „Rata de vindecare pentru aceste tipuri de cancer este semnificativ crescută”.

Keytruda a fost aprobat și în Europa la sfârșitul anului 2021

Comisia Europeană (CE) a acordat aprobarea Keytruda (pembrolizumab) de la Merck (MSD) plus chimioterapie pentru pacientele cu cancer de sân.

Keytruda, un anticorp monoclonal umanizat, a obținut aprobarea pentru tratamentul de primă linie local recidivant, nerezecabil sau metastatic, pentru cancerul de sân triplu negativ (TNBC) la adulți.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Acesta împiedică interacțiunea receptorului morții programate-1 (PD-1) cu liganzii săi PD-L1 și PD-L2 pentru a stimula limfocitele T.

Tratamentul anti-PD-1 poate spori capacitatea sistemului imunitar de a găsi și ucide celulele tumorale.

Keytruda plus chimioterapia este indicată la pacienții adulți cu TNBC care sunt PD-L1-pozitivi și nu au primit anterior chimioterapie pentru boala metastatică.

Te-ar mai interesa: Traumatizant! O femeie a ajuns pe masa de operații...

Este pentru prima dată când Keytruda este autorizată pentru tratarea cancerului de sân în Europa.

Mișcarea facilitează comercializarea terapiei combinate în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și în Islanda, Norvegia, Lichtenstein și Irlanda de Nord.

Tratamentul trebuie iniţiat şi supravegheat de către medici specialiști cu experienţă în tratamentul
neoplasmului.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private