Sari la conținut

Novak Djokovic, acționar majoritar într-o firmă care dezvoltă un medicament anti-Covid ce nu implică vaccinarea

Novak Djokovic este acționarul majoritar al unei firme daneze de biotehnologie care își propune să dezvolte un tratament pentru Covid-19 care să nu implice vaccinare, scrie The Guardian. 

Numărul 1 mondial în tenis, care a fost deportat din Australia săptămâna aceasta după ce guvernul i-a anulat viza într-o dispută privind o scutire medicală legată de statutul său vaccinal, a cumpărat un pachet de 80% din acțiunile firmei QuantBioRes în 2020.

Compania dezvoltă un medicament anti-Covid

Ivan Loncarevic, directorul executiv al companiei, a confirmat investiția pentru Reuters. Ulterior, el a declarat pentru Financial Times că nu a vorbit cu Djokovic, care a câștigat premii în bani de peste 150 de milioane de dolari, din noiembrie și că starul tenisului „nu era anti-vax”.

Djokovic a zburat duminică din Australia, după ce a pierdut o contestație legală împotriva anulării vizei de către Alex Hawke, ministrul imigrației din țară, care a spus că prezența lui Djokovic în Australia ar putea risca „tulburări civile”, deoarece el este un „reprezentant anti-vaccinare”.

QuantBioRes are aproximativ 11 cercetători care lucrează în Danemarca, Australia și Slovenia, potrivit lui Loncarevic, care a subliniat că firma lucrează la un tratament, nu la un vaccin. Site-ul web al companiei spune că a început să dezvolte un „mecanism de dezactivare” pentru Covid-19 în iulie 2020.

Djokovic, căruia i s-ar putea interzice, de asemenea, să-și apere titlul la French Open la Roland Garros în mai, după ce guvernul francez a decis luni că toți sportivii vor trebui să fie vaccinați pentru a participa și a concura la evenimente sportive, și-a achiziționat pachetul de acțiuni la companie în iunie 2020.

Compania dezvoltă o peptidă care inhibă coronavirusul să infecteze celulele umane și se așteaptă să lanseze studii clinice în Marea Britanie în această vară, a spus Loncarevic.

Un purtător de cuvânt al lui Djokovic nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel