Sari la conținut

Novak Djokovic, declarații șoc: „Am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp”. Sportivul este hotărât să plătească prețul suprem

sportiv

Novak Djokovic, declarații șoc: „Am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp”. Sportivul este hotărât să plătească prețul suprem pentru libertatea de a alege dacă se vaccinează sau nu.

După scandalul de la Australian Open, când autoritățile i-au interzis participarea la turneul de tenis pentru că nu s-a vaccinat anti-covid, Novak Djokovic a oferit, în sfârșit, și varianta proprie a poveștii care a ținut titlurile publicațiilor din toată lumea.

Novak Djokovic, declarații șoc: „Am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp”

Într-un interviu acordat BBC, tenismanul sârb a clarificat faptul că nu este un ativaccinist și nici nu ar trebui să fie asociat cu această mișcare.

În schimb, liderul circuitului profesionist mondial de tenis susţine dreptul individual de a alege. Acesta a declarat că nu va participa la niciun turneu care impune vaccinarea obligatorie anti-covid, inclusiv dacă este vorba de un Grand Slam, precum cele de la Roland Garros sau Wimbledon.

Sportivul este hotărât să plătească preț suprem

„Eşti dispus să îţi sacrifici participarea la Roland Garros şi Wimbledon?”, a fost întrebat Novak Djokovic, care a dat răspunsul pe loc:

„Da, acesta este preţul pe care sunt dispus să-l plătesc”.

Novak Djokovic a subliniat că a fost vaccinat ca şi copil, dar că „am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp”. Sârbul speră că organizatorii de turnee vor renunţa la obligaţia vaccinării pentru participare.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării, dar întotdeauna am susţinut libertatea de a alege ceea ce introduci în corpul tău. Pentru că principiile luării deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât de mult pot.

Înţeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare în gestionarea acestui virus şi să vadă, sperăm, un sfârşit al acestui virus în curând”, a mai spus Djokovic.

Tenismanul sârb a adăugat că are „mintea deschisă” cu privire la posibilitatea de a se vaccina în viitor, „pentru că toţi încercăm să găsim în mod colectiv, cea mai bună soluţie posibilă pentru a pune capăt Covid”.

Novak Djokovic va reveni pe teren săptămâna viitoare la Dubai, unde autorităţile nu impun jucătorilor obligativitatea imunizării. Este primul turneu la care participă în 2022.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.