marți, iunie 28, 2022

DIFICULTATEA în tratarea cancerului constă în capacitatea sa de a evolua și de a deveni mortal. Cu toate acestea, măsurile luate devreme,  pot face multe pentru a preveni moartea, așa că modificările neobișnuite ale funcționării corpului nu ar trebui niciodată ignorate. Refluxul acid – un precursor cunoscut pentru cancerul esofagian – poate prezenta semne de avertizare înainte de a deveni canceros, potrivit experților.

Te-ar mai interesa: Brățările: acele bijuterii de care nu ne putem lip...

Cancerul rămâne una dintre cele mai mortale boli din lume, chiar și cele mai recente progrese tehnologice neputând reduce ratele. Totuși, cartografierea simptomelor s-a dovedit a fi favorabilă primirii unui diagnostic în timp util. S-a subliniat anterior că persoanele cu arsuri la stomac au o predispoziție mai mare la anumite tipuri de cancer și anume cancerul esofagian. Potrivit experților, unele semne ar putea sugera că starea se înrăutățește.

Simptomele care caracterizează cancerul reflectă adesea celula sau organul care a devenit bolnav.

Cancerul care crește în esofag – tubul care transportă alimente și lichide în stomac – are o serie de factori de risc cunoscuți, cel mai mare fiind esofagul Barrett.

Te-ar mai interesa: Sfinţii Chir şi Ioan, doctori fără arginţi. Rugăci...

Refluxul cronic de acid poate irita celulele scuamoase din apropierea stomacului, determinându-le să devină celule glandulare.

Doctorul James East, consultant și endoscopist la Mayo Clinic Healthcare din Londra, a spus: „Se crede că iritația cronică a esofagului poate contribui la schimbările asociate cu un risc crescut de cancer esofagian.”

Afecțiunea, în unele cazuri, poate evolua către o formă mai severă de reflux cunoscută sub numele de boala de reflux gastroesofagian (GERD), moment în care boala poate declanșa modificări în țesutul care căptușește esofagul inferior.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...

„Le-aș recomanda celor preocupați de refluxul acid să-și întrebe medicul la ce semne și simptome să aibă grijă, care ar putea semnala că starea  se înrăutățește”, a adăugat Doctor East.

El a continuat: „Acestea pot include dificultăți la înghițire, dureri în piept, presiune sau arsuri și agravarea indigestiei sau arsurilor la stomac”.

Tusea severă, vocea răgușită și durerea în gât, acalazia (o afecțiune musculară) sau infecțiile sinusurilor pot indica, de asemenea, cancer, a adăugat Monika Wassermann.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private