joi, mai 26, 2022

Numărul cazurilor de copii suspecți de hepatită cu origine necunoscută este în creștere. Potrivit ultimelor raportări, la această ora sunt suspecți 5 copii. Ultimele două cazuri au fost confirmate la Sibiu: o fată de 10 ani și un băiat de 16 ani.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii DSP Sibiu, primul caz a fost raportat pe 19 aprilie.

„Băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu cu suspiciunea de hepatită acută. Markeri virali pentru hepatită virală A, B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti Leptospiră. Copilul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară, fără elemente de agravare”, se precizează în informarea DSP Sibiu, citată de Agerpres.

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

Un al doilea caz a fost raportat pe 26 aprilie. Este vorba de o fetiţă de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru Hepatită virală A, B, C , pentru Hepatită virală E probele fiind încă în lucru. În prezent, fetiţa este externată, cu stare ameliorată”.

Alte două cazuri suspecte de hepatita de origine necunscută au fost anunțate ieri într-o intervenție a Ministrului Sănătății. Este vorba de un bebeluș în vârstă de 8 luni și un copil de 10 ani. Ambii sunt în îngrijire medicală și „se așteaptă ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă”, a anunțat ieri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Monica Pop: „Stop acestor înșelătorii! Pot da canc...

O fetiță de 5 ani din zona București-Ilfov, internată din data de 4 aprilie, este primul caz din România care se încadrează în simptomele din definiția de caz stabilită de OMS, anunța luni seară Ministerul Sănătății. Fetița nu a intrat în contact cu vreun alt caz cunoscut de boală.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private