joi, mai 26, 2022

Mihaela Bilic, nutriționist, a dezvăluit care este leguma numărul unu în protecția anticancer. Este un dușman de moarte pentru bacteriile cauzate de ulcer, mai spune medicul.

Într-un mesaj apărut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic vorbește despre  legumă-minune pentru sistemul digestiv.

„Broccoli pentru durerile de stomac

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.


În curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Peștele ar trebui să fie prezent în meniu la fel de des ca și carnea

Mihaela Bilic spune că peștele ar trebui să fie prezent în meniu la fel de des ca și carnea. Adică măcar de două ori/săptămână!

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

„Nicio masă fără pește. În teorie știm cu toții ce înseamnă să mâncăm sănătos. Practica ne omoară. Când vine vorba de pește, suntem departe de recomandările nutriționiștilor. Peștele ar trebui să fie prezent în meniu la fel de des ca și carnea. Adică măcar de două ori/săptămână!”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private