Sari la conținut

O defecțiune tehnică îi ține în casă pe ruși. De ce nu mai funcționează certificatele verzi

O defecțiune tehnică îi ține în casă pe ruși. Certificatele verzi nu mai funcționează

Mai mulți locuitori din Rusia nu pot ieși din casă luni, după ce au stat într-un lockdown parțial. „De vină” par să fie certificatele de vaccinare împotriva COVID-19, care au devenit în mod inexplicabil inaccesibile sau au fost modificate.

Potrivit otr-online.ru, preluat de România TV, numeroşi rezidenţi ruşi s-au plâns că acele coduri QR utilizate pentru dovedirea vaccinării anti-covid afişau în mod eronat că erau expirate. Mai mult, unele dintre ele care trebuiau să rămână valabile timp de un an au expirat după doar şase luni. La aceste sesizări, autorităţile de la Kremlin au menţionat „o problemă tehnică”.

O defecțiune tehnică îi ține în casă pe ruși. De ce nu mai funcționează certificatele verzi

Un purtător de cuvânt al Guvernului a ţinut să-i liniştească pe locuitorii ruşi. Acesta a dat asigurări că acele coduri sunt într-adevăr valide pentru un an. La rândul său, ministrul pentru digitalizare a precizat că problemele tehnice aferente citirii corecte a codurilor QR au fost deja remediate.

Citeste si:

Codul QR care arată că posesorul său a fost vaccinat anti-covid este solicitat pentru a avea acces în numeroase spaţii publice din Rusia. Prin scanarea codului QR de pe certificatele verzi, se verifică autenticitatea, valabilitatea și integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deține un test negativ.

Luni a fost prima zi după o pauză de lucru de o săptămână – ordonată de preşedintele Vladimir Putin pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Mulți ruși au vrut să meargă în magazine, care au rămas la rândul lor închise timp de o săptămână.

Rusia a raportat aproximativ 40.000 de infectări noi şi circa 1.000 de decese COVID pe zi în ultima perioadă. Cinci regiuni ruse au optat pentru a extinde perioada de concediu forţat cu încă o săptămână, în speranţa că această măsură va contribui la stabilizarea situaţiei sanitare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.