sâmbătă, iulie 2, 2022

OMS, previziune sumbră: „Estimăm 236.000 decese Covid, în Europa, până la 1 decembrie”/ „A treia doză de vaccin nu e un lux”.

În urmă cu doar o săptămână, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susținea că a 3-a doză de vaccin anti-covid nu este necesară, „acum” și că „e nevoie de cercetări suplimentare”. Astăzi, OMS susține exact contrariul.

Hand Kluge: „A treia doză de vaccin nu e un lux. Este o necesitate pentru persoanele vulnerabile”

Administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 este o modalitate de a-i menţine în siguranţă pe cei vulnerabili, „nu un lux”, a subliniat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind ploșnițele de pat: Cum să ține...

„A treia doză de vaccin nu este un rapel de lux, sustras de la cineva care încă aşteaptă o primă doză. Este, practic, o cale de a-i ţine în siguranţă pe cei mai vulnerabili. Trebuie să avem puţină grijă cu doza rapel, pentru că nu există, încă, suficiente dovezi,

Însă tot mai multe studii arată că a treia doză menţine persoanele vulnerabile în siguranţă şi este făcută de tot mai multe ţări din regiunea noastră”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, potrivit RADOR.

El a îndemnat, însă, statele europene care au vaccinuri în plus să le ofere altor state, în special celor din Europa de Est şi Africa.

Te-ar mai interesa: Simptome de deficit de vitamina B12: semnul de ave...

OMS, previziune sumbră: „Estimăm 236.000 decese Covid, în Europa, până la 1 decembrie”

De asemenea, OMS, prin vocea directorului OMS pentru Europa, Hans Kuge, estimează că vor avea loc 236.000 noi cazuri de decese Covid în Europa până la 1 decembrie.Anunțul a fost făcut de Kluge, luni, 30 august, în cadrul unei conferințe de presă.

„Săptămâna trecută, numărul deceselor în regiune a crescut cu 11%, o estimare fiabilă ce prevede 236.000 noi decese în Europa până la 1 decembrie”,a declarat Hans Kluge, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Aceste decese se vor adăuga celor 1,3 milioane de decese provocate de pandemie pe ″vechiul continent″⁣.

Responsabilul OMS s-a declarat totodată “foarte îngrijorat” de creşterea numărului de contagieri cu noul coronavirus din ultimele săptămâni, o situaţia agravată de scăderea indicelui de vaccinare în unele ţări de pe continent.

Această creştere a ratei cazurilor de infectare este asociată unei prezenţe mai mari a variantei Delta, mai contagioasă, dar şi relaxării restricţiilor şi înmulţirii călătoriilor în această perioadă de vacanţă, a argumentat OMS.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

„Trebuie să fim fermi în menţinerea măsurilor de protecţie, inclusiv vaccinările şi măştile sanitare. Vaccinurile sunt calea pentru a redeschide activităţile sociale şi a stabiliza economia”, a concluzionat Hans Kluge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private