duminică, septembrie 26, 2021

OMS, previziune sumbră: „Estimăm 236.000 decese Covid, în Europa, până la 1 decembrie”/ „A treia doză de vaccin nu e un lux”.

În urmă cu doar o săptămână, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susținea că a 3-a doză de vaccin anti-covid nu este necesară, „acum” și că „e nevoie de cercetări suplimentare”. Astăzi, OMS susține exact contrariul.

Hand Kluge: „A treia doză de vaccin nu e un lux. Este o necesitate pentru persoanele vulnerabile”

Administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 este o modalitate de a-i menţine în siguranţă pe cei vulnerabili, “nu un lux”, a subliniat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„A treia doză de vaccin nu este un rapel de lux, sustras de la cineva care încă aşteaptă o primă doză. Este, practic, o cale de a-i ţine în siguranţă pe cei mai vulnerabili. Trebuie să avem puţină grijă cu doza rapel, pentru că nu există, încă, suficiente dovezi,

Însă tot mai multe studii arată că a treia doză menţine persoanele vulnerabile în siguranţă şi este făcută de tot mai multe ţări din regiunea noastră”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, potrivit RADOR.

El a îndemnat, însă, statele europene care au vaccinuri în plus să le ofere altor state, în special celor din Europa de Est şi Africa.

OMS, previziune sumbră: „Estimăm 236.000 decese Covid, în Europa, până la 1 decembrie”

De asemenea, OMS, prin vocea directorului OMS pentru Europa, Hans Kuge, estimează că vor avea loc 236.000 noi cazuri de decese Covid în Europa până la 1 decembrie.Anunțul a fost făcut de Kluge, luni, 30 august, în cadrul unei conferințe de presă.

„Săptămâna trecută, numărul deceselor în regiune a crescut cu 11%, o estimare fiabilă ce prevede 236.000 noi decese în Europa până la 1 decembrie”,a declarat Hans Kluge, potrivit Agerpres.

Aceste decese se vor adăuga celor 1,3 milioane de decese provocate de pandemie pe ″vechiul continent″⁣.

Responsabilul OMS s-a declarat totodată “foarte îngrijorat” de creşterea numărului de contagieri cu noul coronavirus din ultimele săptămâni, o situaţia agravată de scăderea indicelui de vaccinare în unele ţări de pe continent.

Această creştere a ratei cazurilor de infectare este asociată unei prezenţe mai mari a variantei Delta, mai contagioasă, dar şi relaxării restricţiilor şi înmulţirii călătoriilor în această perioadă de vacanţă, a argumentat OMS.

„Trebuie să fim fermi în menţinerea măsurilor de protecţie, inclusiv vaccinările şi măştile sanitare. Vaccinurile sunt calea pentru a redeschide activităţile sociale şi a stabiliza economia”, a concluzionat Hans Kluge.

Ultimele stiri