Sari la conținut

O femeie s-a dat drept medic și a lucrat opt luni de zile într-un spital. Acum este cercetată de poliție

O femeie s-a dat drept medic și a lucrat opt luni de zile într-un spital. Acum este cercetată de poliție.

O australiancă în vârstă de 27 de ani a fentat sistemul și a pretins că este medic. Aceasta a lucrat timp de mai bine de 8 luni la Spitalul Bankstown-Lidcombe din Sydney.

Femeia nu a reușit să-și ia examenele finale și ar fi falsificat documente pentru a obține locul de muncă. Ea ar fi păcălit personalul și pacienții, lucrând ca medic stagiar timp de opt luni. Cu toate că a fost supravegheată în tot acest timp, personalul medical și localnicii au fost șocați când au auzit adevărul.

„Nu poți fi tratat de cineva care nu este calificat să lucreze, te pui în pericol”, a declarat un localnic, potrivit 7news.com.au.

Femeia și-a pierdut slujba luni, după ce spitalul a cerut documente, pe care aceasta nu le-a putut oferi.

Șefii ei au chemat atunci poliția, care acum investighează incidentul. Femeia s-ar putea confrunta cu mai multe infracțiuni, inclusiv cu fraude.

O femeie s-a dat drept medic și a lucrat opt luni de zile într-un spital. Acum este cercetată de poliție

Spitalul efectuează o anchetă internă, a confirmat un purtător de cuvânt. Un purtător de cuvânt al spitalului a menționat că angajata a fost retrasă încă de luni, când a fost descoperit faptul că nu este medic, din postul în care se afla din urmă cu mai bine de jumătate de an, din ianuarie 2021.

„Spitalul Bankstown-Lidcombe a descoperit luni că un angajat nu era înregistrat la Autoritatea de Reglementare a Medicilor din Australia (AHPRA). Această persoană a fost îndepărtată imediat de la atribuțiile sale și spitalul Bankstown-Lidcombe a trimis problema poliției NSW pentru anchetă”, a declarat marți un purtător de cuvânt al Spitalului Bankstown-Lidcombe.

„Această persoană a lucrat la spital din ianuarie până în august 2021 și a fost complet supravegheată în tot acest timp. Spitalul efectuează, de asemenea, o investigație internă și a raportat problema AHPRA”, a mai spus acesta. 

Spitalul a descoperit că aceasta nu era înregistrată cu Agenția Medicilor din Australia, care acreditează personalul medical din Australia. Pe fir a intrat și Poliția din New South Wales, care a deschis o anchetă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: