sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Varianta Omicron a creat îngrijorare în întreaga lume, așa că autoritățile din mai multe țări au decis să restricționeze călătoriile în Africa. Cu toate acestea, Scoţia a raportat luni şase cazuri de infectare cu noua variantă a coronavirusului, unele dintre ele fără istoric de călătorie în sudul Africii, ceea ce provoacă temeri că Omicron circulă deja în comunitate, transmite Reuters.

Te-ar mai interesa: Povestea femeii acuzată de infidelitate, după ce a...

Cele patru naţiuni ale Regatului Unit au restricţionat deja călătoriile în Africa australă, unde noua variantă a fost depistată pentru prima dată săptămâna trecută.

Urgentarea imunizării cu doza booster a celor sub 40 de ani

‘În unele din cazurile implicate, (…) nu există istoric de călătorie sau legături de călătorie cu sudul Africii’, a declarat luni vicepremierul scoţian John Swinney la radio BBC. ‘Aşadar, aceasta înseamnă că este probabil că Omicron circulă în comunitate’, a adăugat el. Sâmbătă, prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în Anglia în magazine şi transportul public, ca răspuns la apariţia noii variante virale, scrie Agerpres.

Te-ar mai interesa: Cum să recunoști infecția cu norovirus, una dintre...

El a cerut de asemenea Comitetului comun de vaccinare şi imunizare (JCVI) să urgenteze administrarea dozelor booster persoanelor de sub 40 de ani şi să aibă în vedere reducerea intervalului între doza a doua şi cea de supra-rapel.

Miniştri şi oameni de ştiinţă afirmă că, şi dacă vaccinurile se vor dovedi mai puţin eficiente împotriva Omicron, ele ar trebui totuşi să ofere o protecţie şi să reducă numărul de spitalizări şi de decese. Potrivit lui Anthony Harnden, vicepreşedinte al JCVI, având în vedere că dezvoltarea unui vaccin specific împotriva noii variante ar necesita timp, este recomandabilă creşterea imunităţii în rândul populaţiei.

Te-ar mai interesa: 5 semne care îți arată că îți irosești viața. Lidi...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private