duminică, noiembrie 28, 2021

Autoritățile au descoperit o nouă metodă de falsificare a certificatelor COVID. Se pare că această metodă utilizează înregistrarea unor teste COVID pozitive în baza de date când, în realitate, persoanele

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

nu sunt infectate și au un test negativ.

În urma acestei sesizări, mai mulți medici de familie sunt acum anchetați pentru falsificarea testelor COVID, respectiv a certificatelor care atestau faptul că pacienții au trecut prin boală.

Nouă metodă de falsificare a certificatelor COVID

Potrivit Realitatea Plus, polițiștii ar fi descoperit o metodă nouă de fraudă cu certificatele COVID. Mai mulți medici de familie din România ar fi anchetați pentru că falsificau teste COVID-19.

Aceștia ar fi declarat în platforma oficială că testele rapide ale unor pacienți sunt pozitive, deși în realitate erau negative.

Te-ar mai interesa: Situația românilor blocați în Africa din cauza var...

Astfel, presupușii bolnavi beneficiau și de concediu medical, apoi aveau și certificat verde de trecere prin boală, totul în schimbul unor sume de bani.

Vaccinarea la chiuvetă”, prima metodă de falsificare

Nu în urmă cu mult timp, două asistente și doi registratori au fost reținuți de DNA în dosarul certificatelor COVID false, în urma emiterii unor documente care atestau dovada vaccinării când, de fapt, persoanele nu erau imunizate cu niciun ser. Documentele erau obținute în schimbul unor sume importante de bani.

În ultima săptămână ar fi fost întocmite 22 de dosare penale privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare al certificatelor

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

și al adeverințelor de vaccinare. În aceste dosare sunt cercetate 26 de persoane.

La nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică au fost inițiate controale pentru identificarea unor astfel de situații care se află și în atenția poliției.

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri