Sari la conținut

O tânără de 25 de ani a murit în timpul unei operații estetice. Era perfect sănătoasă, înainte de a intra în sala de operații

Sursa foto: rețelele sociale
Tanără din Brazilia, moartă în timpul unei operații estetice

Sfârșit tragic pentru o tânără de 25 de ani, din Brazilia. Proaspătă absolventă de drept, aceasta a murit în urma unui stop cardiac în timpul unei operaţii estetice, lăsând în urmă o familie șocată și îndurerată.

Brazilianca Dayana Loy de Oliveira Freire a mers la o evaluare preoperatorie marți, 12 septembrie. Dar, o zi mai târziu, în timpul operației sub anestezie, a avut complicații.

Potrivit chirurgului ei de la Spitalul Jacob Facuri din Goiânia, Brazilia, ritmul cardiac i-a încetinit pe măsură ce inciziile de liposucție erau închise. Apoi a făcut un stop cardiac și a murit, relatează Mirror.

O tânără de 25 de ani a murit în timpul unei operații estetice. Era perfect sănătoasă, înainte de a intra în sala de operații

Chirurgul plastician Bruno Granieri a spus că el și echipa sa medicală au încercat să o resusciteze timp de 3 ore, dar fără rezultat.

„Avea 25 de ani, fără nicio boală, era într-o formă perfectă înainte de a intra la operație și a ieșit moartă”, susține tatăl tinerei, Duilio Alves Freire.

„A avut mulți prieteni. A fost întotdeauna o persoană foarte veselă și foarte atentă cu totul și cu toată lumea”, a adăugat tatăl îndurerat.

Poliția din statul Goiás investighează acum cazul, după ce familia Daianei a raportat incidentul. Ei tratează moartea ei ca „accidentală” până la primirea raportului medico-legal.

Și-a plătit operația cu economiile de ani de zile

Unchiul ei, Gilberto Martins, a spus că Daiana a plătit 8.200 de lire sterline pentru procedură „cu banii economisiți”. A fost înmormântată în orașul ei natal, Itaberaí, pe 14 septembrie.

Dayana a lucrat ca asistent de birou după ce a studiat dreptul. Gilberto a descris-o drept o „fată vibrantă. Era o fată foarte responsabilă şi bună. Educată, independentă. Întotdeauna a avut grijă de noi, mai ales de bunica și de mama ei”.

Avocații medicului susțin că acesta nu poate oferi detalii despre caz, pentru a nu încălca „prevederilor Codului de etică medicală precum și a Codului penal brazilian”.

„Mai presus de toate, medicul acuzat regretă profund pierderea pacientului său și este la dispoziție familiei pentru lămuriri suplimentare.

În ceea ce privește faptele, informăm că, din cauza îndatoririi de confidențialitate, medicul nu poate oferi detalii tehnice despre caz, sub sancțiunea încălcării prevederilor Codului de etică medicală precum și a Codului penal brazilian.

Vom fi disponibili, însoțind și furnizând toate informațiile pertinente cazului; suntem disponibili. Medicul acuzat este pe deplin convins de faptele sale și nu s-a făcut nimic în afara tehnicii medicale indicate în cauză”,a declarat aAvocatul lui Granieri, Luciana Castro, într-un comunicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel