vineri, septembrie 17, 2021

O tânără și-a pictat pe față o mască și a intrat într-un magazin alimentar. A filmat totul și apoi a postat video-ul pe youtube. Totul s-a întâmplat în Bali, Indonezia, iar acolo sancțiunile pentru nepurtarea

măștii sunt aspre. 

Videoclipul, care a fost postat pe 22 aprilie, a devenit viral. În videoclipul respectiv, doi tineri, un bărbat și o femeie, încearcă să intre într-un magazin alimentar, dar sunt dați afară pentru că nu purtau mască de protecție. Apoi, bărbatul îi pictează o mască falsă pe față, iar tânăra reușește să intre în magazin, potrivit CNN.

În Indonezia, străinii care nu poartă măști de protecție riscă sancțiuni aspre. La prima abatere, oamenii sunt amendați, iar la cea de-a doua pot fi expulzați.

Josh Paler Lin și Leia Se au anunțat că autoritățile locale le-au confiscat

pașapoartele și că ar putea fi obligați să părăsească insula care aparține Indoneziei.

Au șters clipul video și și-au cerut scuze

Deși, aceasta a fost prima abatere a lui Lin și Se, pașapoartele celor doi au fost confiscate. Lin este din Taiwan, dar locuiește în Statele Unite, în timp ce Se are cetățenie rusă, potrivit unei anunț făcut de poliție.

În următoarele zile, cazul celor doi va fi examinat de autoritățile din Bali, care vor decide dacă aceștia vor expulzați sau nu, a anunțat, în presa locală, I Putu Surya Dharma, purtător de cuvânt al biroului regional din cadrul Ministerului

Justiției și al Drepturilor Omului din Bali.

Între timp, Lin a șters videoclipul respectiv de pe canalul său de YouTube.

Mai mult, pe 24 aprilie, prin intermediul unui videoclip postat pe Instagram, cei doi youtuberi și-au cerut scuze pentru ceea ce au făcut.

“Când am decis să facem acest videoclip nu am intenționat să dăm dovadă de lipsă de resepct sau să invităm lumea să nu poarte mască. Am realizat acest videoclip pentru a-i distra pe oameni. Promitem să nu mai repetăm acest lucru”, a afirmat Lin.

Ultimele stiri