marți, noiembrie 30, 2021

Oamenii de știință au spus că o nouă variantă de Covid, care poartă un „număr extrem de mare” de mutații, poate conduce la noi valuri de boli prin sustragerea apărării organismului, potrivit The Guardian.

Doar 10

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavi...

cazuri din trei țări au fost confirmate prin secvențierea genomică, dar varianta a stârnit îngrijorări serioase în rândul unor cercetători, deoarece o serie de mutații pot ajuta virusul să evite imunitatea.

Varianta B.1.1.529 are 32 de mutații în proteina spike, partea virusului pe care majoritatea vaccinurilor o folosesc pentru a stimula sistemul imunitar împotriva Covid. Mutațiile proteinei spike pot afecta capacitatea virusului de a infecta celulele și de a se răspândi, dar, de asemenea, îngreunează celulele imune să atace agentul patogen.

Varianta a fost observată pentru prima dată în

Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

Botswana, unde trei cazuri au fost acum secvențiate. Încă șase au fost confirmate în Africa de Sud și unul în Hong Kong la un călător care se întorcea din Africa de Sud.

Dr. Tom Peacock, virolog la Imperial College London, a postat detalii despre noua variantă pe un site web de partajare a genomului, menționând că „cantitatea incredibil de mare de mutații spike sugerează că acest lucru ar putea fi o adevărată îngrijorare”.

Într-o serie de tweet-uri, Peacock a spus că „trebuie monitorizat foarte, foarte mult din cauza acestui profil oribil de vârf”, dar a adăugat că se poate dovedi a fi un „cluster ciudat” care nu

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

este foarte transmisibil. „Sper să fie așa”, a scris el.

Dr. Meera Chand, directorul de incidente Covid-19 la Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că, în parteneriat cu organismele științifice din întreaga lume, agenția monitorizează constant starea variantelor Sars-CoV-2 pe măsură ce acestea apar și se dezvoltă la nivel mondial.

„Deoarece este în natura virusurilor să se mute des și la întâmplare, nu este neobișnuit să apară un număr mic de cazuri care prezintă seturi noi de mutații. Orice variante care prezintă dovezi de răspândire sunt evaluate rapid”,

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

a spus ea.

Primele cazuri ale variantei au fost colectate în Botswana pe 11 noiembrie, iar cele mai vechi cazuri din Africa de Sud au fost înregistrate trei zile mai târziu. Cazul găsit în Hong Kong a fost un bărbat de 36 de ani care a avut un test PCR negativ înainte de a zbura din Hong Kong în Africa de Sud, unde a stat în perioada 22 octombrie – 11 noiembrie. El a fost testat negativ la întoarcerea în Hong Kong, dar a fost testat pozitiv pe 13 noiembrie în timp ce se afla în carantină.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri