luni, noiembrie 29, 2021

Suplimentul promovat intens și pentru efectul antidepresiv se pare că nu este indicat în această afecțiune.

Cercetătorii au studiat problema, întrucât în întreaga lume se consumă intens Omega-3, pe

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

principiul că protejează împotriva unor probleme precum depresia și anxietatea.

Însă suplimentele cu ulei de pește nu au efect curativ asupra anxietății și depresiei, scrie 360medical.ro.

O recenzie sistematică publicată în “British Journal of Psychiatry”, constată că suplimentele cu Omega-3 nu oferă niciun beneficiu în lupta cu aceste maladii.

Se trage astfel un semnal de alarmă împotriva consumului haotic de suplimente. Omega-3 este un tip de grăsime. Cantitățile mici sunt esențiale pentru o sănătate bună și pot fi găsite în alimente, inclusiv nuci și semințe și pește gras, precum somonul.

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

Cel mai recent studiu a inclus peste 41.470 de participanți cu și fără depresie sau anxietate. Au fost împărțiți în două grupuri din care unuia i-au fost administrate suplimete cu grăsimi Omega-3 cu lanț lung (ulei de pește), iar un altuia i s-a meținut aportul obișnuit de astfel de grăsimi , timp de cel puțin șase luni.

În urma analizei cercetătorii au descoperit că suplimentele au avut un efect mic sau chiar nici unul în prevenirea simptomelor de depresie sau anxietate.

Cercetările anterioare pe uleiurile de pește au ajuns la concluzia că ele nu protejează nici împotriva bolilor cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Prima imagine a variantei Omicron arată mult mai m...

Scopul studiului este de a nu se încuraja prescrierea acestor suplimente atât de intens pentru afecțiunile sistemului nervos.

Omega-3 se asimilează foarte bine din alimentație, produsele care îl conțin sunt sănătoase, dar fără o protecție demonstrabilă pentru prevenirea sau tratamentul depresiei și anxietății, a declarat autoarea cercetării dr. Katherine Deane, de la Școala de Științe a Sănătății din cadrul UEA, citată de sciencedaily.com

Te-ar mai interesa: Comunicat de ultimă oră transmis de OMS legat de v...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri