Sari la conținut

„Oamenii să poarte helănci, ca Emmanuel Macron!”. Soluția guvernatorului capitalei Japoniei, pentru reducerea facturilor la energie

„Oamenii să poarte helănci!”. Soluția guvernatorului capitalei Japoniei, pentru reducerea facturilor la energie.

Guvernatorul Tokyo-ului i-a îndemnat pe locuitorii orașului să poarte pulovere cu guler în această iarnă pentru a reduce consumul de energie. Yuriko Koike a spus că helăncile pot fi un instrument pentru a ajuta la reducerea facturilor de energie în creștere.

Lucrătorilor de la primărie li se va spune să dea exemplu prin adoptarea acestui produs vestimentar.

Tokyo residents urged to wear turtlenecks to save on energy bills | Japan | The Guardian

„Oamenii să poarte helănci!”. Soluția guvernatorului capitalei Japoniei, pentru reducerea facturilor la energie

Capitala japoneză a stabilit îndrumări cu privire la modul de reducere a consumului de energie în această iarnă, pe fondul aprovizionării precare și a prețurilor în creștere. Oficialii de la întâlnirile pe această temă au fost văzuți unul lângă altul purtând helănci.

Yuriko Koike a spus că oamenii ar trebui să se inspire de la președintele francez Emmanuel Macron, căruia se știe că îi place să poarte helancă, în momentul în care a fost întrebat dacă puloverul este potrivit pentru locul de muncă.

„Puloverele pe gât sunt călduroase și consumul general de energie este redus, așa că îl putem asocia cu reducerea emisiilor de CO2”, a spus Koike, potrivit BBC. „Chiar și în Europa, președintele Macron al Franței preia conducerea purtând-le”, a spus ea, adăugând că puloverele sunt „cu adevărat calde”.

Nu este clar dacă Macron a purtat un helancă din cauza crizei energetice sau pur și simplu ca un statement de modă, dar dragostea lui pentru acest obiect vestimentar a fost subiect de discuții de ceva timp.

În 2019, Vanity Fair a publicat un articol intitulat „Ce încearcă să spună helanca lui Emmanuel Macron?”.

Măsuri de reducere a consumului energetic

Cu toate acestea, doamna Koike a anunțat că „unul dintre instrumentele pentru a depăși criza energetică din această iarnă este în același timp inventivă”.

La începutul acestei luni, guvernul japonez a cerut oamenilor să stingă luminile inutile, să poarte îmbrăcăminte în straturi în interior și să reducă temperatura de încălzire între 1 decembrie și 31 martie.

În Europa, care se confruntă, de asemenea, cu o iarnă dificilă, datorită creșterii prețurilor la energie, Franța a lansat un plan național de economisire a energiei, cerând cetățenilor să stingă luminile și să coboare termostatele pentru a evita întreruperea curentului și a gazului.

Între timp, Germania a introdus o serie de reguli pentru a reduce consumul de energie – inclusiv că monumentele și clădirile publice nu pot fi iluminate din motive estetice, iar întreprinderilor li se poate interzice să-și țină magazinele iluminate noaptea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel