Sari la conținut

Obsedată de mâncare: o fetiță de 5 ani are 44 de kilograme și o foame de lup. Sindromul extrem de rar de care suferă

Obsedată de mâncare: încă de la vârsta de 6 luni, o fetiță din Marea Britanie a fost diagnosticată cu sindromul Prader-Willi, o afecțiunea rară care rezultă din anomalia cromosomului 15.

Altfel spus, fetiței îi este mereu foame. Părinții săi sunt disperați și au apelat la măsuri radicale. Holly Williams, mama lui Harlow, a fost nevoită să baricadeze ușa bucătăriei, pentru a-și împiedica fiica să mănânce incontrolabil.

Mom Uses 'Baby Gate' to Keep Obese 5-Year-Old Out of the Kitchen So She Won't Overeat | CafeMom.com

Obsedată de mâncare: o fetiță de 5 ani are 44 de kilograme și o foame de lup. Sindromul extrem de rar de care suferă

Potrivit Mirror, Harlow, fetița de 5 ani, cântărește peste 44 de kilograme, mai mult decât dublu față de greutatea medie pentru vârsta sa. Din acest motiv, Holly face tot posibilul pentru a fi severă cu fiica ei și încearcă să se asigure că micuța are parte de o dietă sănătoasă și echilibrată.

Mama a recunoscut că poarta bebelușului nu va mai funcționa pe măsură ce Harlow crește. Din acest motiv, femeia vrea să monteze încuietori la dulapurile din bucătărie, astfel încât fiica ei să nu mai aibă acces la mâncare.

„Unul dintre simptomele lui Harlow este căutarea constantă de hrană. Când copiii cu Prader Willi ating o anumită vârstă, devin obsedați să mănânce.

Ea mănâncă o masă completă, apoi spune imediat că îi este din nou foame. Este foarte greu, pentru că vrea constant să mănânce și trebuie să mă asigur că nu o face.

În acest moment, Harlow este supraponderală, așa că trebuie să fiu severă cu ea și să-i spun că nu mai poate mânca după ce a servit masa”, a spus Holly, potrivit sursei citate.

This 5-year-old can't stop eating thanks to a rare genetic disease | You

Boala i-a transformat viața fetiței într-un coșmar

Mama fetiței nu știa de existența sindromului Prader-Willi înainte de diagnosticare. Atunci, ea a descoperit că și Harvey, fiul cel mare al lui Katie Price, o cunoscută vedetă din Marea Britanie, suferă de aceeași afecțiune.

„Unul dintre principalele lucruri pe care le-am învățat de la Katie Price a fost să am răbdare și să rămân calm”, a afirmat tânăra mămică.

Holly a mai spus că boala i-a făcut viața un coșmar fiicei sale: nu și-a putut ține capul până la vârsta de 8 luni și nu a fost în stare să să meargă până la vârsta de 2 ani și jumătate.

De asemenea, Holly a dezvăluit că Harlow are încă unele probleme de mobilitate. Fetița are și apnee în somn.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel