vineri, mai 27, 2022

Octavian Jurma, despre rolul centrelor de evaluare: „Este vital să te testezi și să mergi acolo la primele semne de boală. Apoi mergi acasă, unde te rogi în liniște să nu faci o formă dependentă de oxigen!”

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat înființarea a 230 de centre de evaluare COVID în România. Astfel, bolnavii confirmați cu virusul SARS-CoV-2 vor putea merge pentru analize medicale amănunțite și pentru a primi tratament, inclusiv antivirale, pentru acasă. Serviciile medicale sunt decontate de Casa de Asigurări.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale. Menstruația – un su...

Cercetătorul Octavian Jurma susține că persoanele care nu vor să se vaccineze se pot testa și și pot merge la aceste centre la primele semne ale bolii. „Centrele de evaluare îți oferă aceleași avantaje ca un spital însă fără stresul de acolo și fără stresul că o sa te lege careva de pat ca să te injecteze cu bicarbonat sau ce alte bazaconii mai pompează negaționistii pe internet”, subliniază Jurma.

Octavian Jurma, despre rolul centrelor de evaluare: „Este vital să te testezi și să mergi acolo la primele semne de boală”

„Aceste centre sunt foarte importante si va permit sa aveti acces la acele antivirale minune (cand vor apare) in timp util. Introducerea lor e cea mai importanta masura luata fata de valurile precedente mai ales ca am renuntat aprope complet la masurile preventive.

Te-ar mai interesa: Vertijul, doar o amețeală? Iată ce trebuie să știi...

Sunt un suporter al vaccinarii voluntare si sunt impotriva vaccinarii obligatorii, mereu am fost.

Tocmai de aceea persoanele care refuza sau nu pot sa sa se vaccineze nu trebuie pedepsite ci trebuie sa fie informate corect asupra optiunilor pe care le au daca fac o forma simptomatica de boala.

Retineti ca toate antiviralele sunt eficiente doar in perioada in care virusul se multiplica rapid in organism. La fel ca vaccinul rolul lor este sa previna formele grave de boala, deci trebuie administrate tot preventiv ca vaccinul insa cat mai repede dupa infectare.

Te-ar mai interesa: Speranțe pentru pacienții români. 3 medici români ...

Este vital te testezi si sa mergi acolo la primele semne de boala astfel incat sa iti iei tratmentul si sa mergi acasa unde sa te poti ruga in liniste sa nu faci o forma dependenta de oxigen!

Centrele de evaluare iti ofera aceleasi avantaje ca un spital insa fara stresul de acolo si fara stresul ca o sa te lege careva de pat ca sa te injecteze cu bicarbonat sau ce alte bazaconii mai pompeaza negationistii pe internet.

Te-ar mai interesa: Te confrunți cu insuficiența cardiacă? Iată care s...

Din acest punct de vedere vaccinul poate fi vazut ca un antiviral permanent cu efect pe luni de zile fata de pastile care au doar efect pentru cateva ore sau zile. De asemenea efectele secundare ale vaccinului sunt mai blande decat a antiviralelor”, a scris cercetătorul român pe pagina de Facebook.

„Centrele au fost gândite încă din iarna anului trecut, în timpul mandatuui lui Vlad Voiculescu”

Octavian Jurma subliniază, în aceeași postare, că ideea centrelor de testare le-a aparținut, de fapt, specialiștilor din guvernul PNL-USR, în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

„Centrele au fost gandite inca din iarna anului trecut de guvernul PNL-USR sub coordonarea lui Andreea Moldovan in timpul mandatuui lui Vlad Voiculescu si sunt foarte importante ca parte a planului de rezilienta COVID-19.

Nu stiu de ce nu au fost implementate in valul 4-Delta probabil ca a avut ceva legatura cu „s-a terminat pandemia”.

Ma bucur sa le vad in functie. Vom avea nevoie de ele pentru ca in curand spitalele vor fi luate cu asalt si vizita la un centru de evaluare va fi o optiune mai buna in prima faza”, a concluzionat Jurma.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private