miercuri, septembrie 22, 2021

Okra dăinuie în viata asiaticilor încă de pe vremea celor mai frumoase femei, Cleopatra Egiptului si Yang Guifei a Chinei, care adorau să consume okra. Istoria acestui super-aliment este foarte veche,

dinainte de vremea Cleopatrei, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, semintele de okra au devenit un substitut excelent pentru cafea.

Okra este o legumă verde, lungă si cu seminte în rânduri duble si contine vitaminele A si C, este o sursă bună de fier si calciu. Contine tiamină, riboflavină, acid folic, zinc, potasiu si magneziu, fibre. Beneficiile sale sunt nenumărate.

Okra este un aliment uzual în unele părți ale lumii – adesea servit în aluat și prăjit, are totuși numeroase beneficii pentru sănătate atunci când este preparat corespunzător. De asemenea, cunoscut sub

numele de lady finger, bhindi sau bamia, okra este o legumă de păstăi, umplută cu semințe și este adesea adăugată la supe pentru o textură și aromă suplimentare.

Ceea ce mulți oameni nu știu despre această legumă adesea subevaluată este că există o legătură bine stabilită între okra și tratamentul diabetului. Deși până acum toate studiile în acest domeniu au fost făcute pe modele animale, dovezile sunt greu de negat.

Gestionarea nivelurilor zahărului din sânge

Un studiu, publicat în Journal of Pharmacy and Bioallied Sciences, a constatat că șobolanii diabetici cărora li s-a administrat o soluție de

apă cu okra înmuiată în ea au avut niveluri mai mici de zahăr din sânge decât grupul de control al șobolanilor, cărora li s-a administrat în schimb o doză de celuloză. Studiul a concluzionat că semințele și coaja plantei okra au proprietăți antidiabetice:

Deși există, până în prezent, doar dovezi anecdotice ale utilizării apei okra pentru tratarea diabetului la oameni, nu există niciun motiv pentru care nu puteți încerca singur. Unii oameni susțin că apa okra poate ajuta la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2 și poate ajuta persoanele să mențină nivelurile sănătoase de zahăr din sânge.

Terapia Okra

Pregătirea apei de okra este un proces ușor pas cu pas:

Spălați 4 sau 5 păstăi de okra de dimensiuni medii.
Decupați ambele capete de pe păstăi, apoi împărțiți păstăile în jumătate sau străpungeți fiecare parte a păstăilor cu un cuțit.
Așezați păstăile într-un borcan mare de sticlă, apoi acoperiți-le cu apă.
Înmuiați păstăile peste noapte, cel puțin opt ore (până la 24 de ore).
Dimineața, strângeți păstăile din apă pentru a elibera orice resturi de sevă.
Aruncă păstăile și bea apa

Ultimele stiri