Sari la conținut

OMS dezvăluie care ar trebui să fie rata de imunizare pentru a pune capăt pandemiei de covid-19

alarmant

Organizația Mondială a Sănătății (OMS ) a declarat că cel puțin 60% din populația lumii va trebui imunizată împotriva COVID-19 pentru a avea un impact asupra ratelor de infecție.

Aproximativ 60-70% din populație trebuie imunizată împotriva coronavirusului pentru ca infecțiile să fie eficiente, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Această rată se bazează pe mai multe studii de modelare, a declarat șefa departamentului de vaccinuri al OMS, Katherine O’Brien, într-o conferință de presă la Geneva.

„Este foarte important să obținem mai multe informații despre vaccinuri”, a spus ea.

În ultimele zile, trei vaccinuri au raportat rezultate promițătoare ale studiilor: AstraZeneca, Moderna și Pfizer / BioNTech.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Mike Ryan, a mai spus că ar fi „extrem de speculativ” să spunem că virusul nu a apărut în China. Mass-media de stat chineză a raportat că virusul, care ar fi fost descoperit pentru prima dată pe o piață alimentară din orașul Wuhan, a provenit de fapt în străinătate.

America

Primul ministru canadian Justin Trudeau a declarat că armata canadiană va juca un rol principal în distribuirea vaccinului împotriva coronavirusului, atunci când va fi gata. Oficialii sunt îngrijorați de a ajunge la regiuni îndepărtate, în special în nordul slab populat al celei de-a doua țări din lume.

În Statele Unite, mulțimile de Black Friday au fost diminuate. În mod tradițional, cea mai mare zi de cumpărături a anului, comercianții cu amănuntul s-au mutat online. Magazinele mari precum Walmart au trimis personal pentru a gestiona numerele din magazine și pentru a lua temperatura clienților.

Los Angeles din California a interzis aproape toate adunările sociale care implică persoane din mai mult de o singură gospodărie începând de luni. Restricțiile vor fi în vigoare timp de cel puțin trei săptămâni.

Ordinul nu include slujbele și protestele religioase, care sunt protejate conform constituției SUA. Acesta va afecta aproape 20 de milioane de oameni care locuiesc în și în jurul orașului Los Angeles, al doilea oraș ca mărime al SUA.

Asia

Hackerii nord-coreeni au încercat în mod regulat să pirateze laboratoarele sud-coreene pentru informații despre un potențial vaccin, a spus Seoul. Parlamentarii au declarat că atacurile cibernetice nu au avut succes până acum.

În India, cinci pacienți au fost uciși când a izbucnit un incendiu într-o secție COVID-19. Aceasta este a patra flacără la un spital specializat din țară de când a început pandemia, ducând la întrebări furioase din partea Curții Supreme.

Europa

Puțin peste 50% dintre germani vor să fie vaccinați împotriva virusului, a constatat un sondaj comandat de compania de asigurări de sănătate Barmer.

Cu aproape 2000 de persoane intervievate, 53% au spus că vor să fie vaccinate, 15% au spus că ar putea dori să fie vaccinate, nouă la sută au spus că „mai degrabă nu” și 13% erau siguri că nu vor să primească vaccinul anti-covid. Aproape 10% au fost indecisi.

Sondajul a constatat că 42% dintre persoanele cu copii au declarat că intenționează să își vaccineze și copiii.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: