Sari la conținut

„Operația minune” care ar fi trebuit să îi readucă fetei de 28 de ani corpul mult visat, i-a adus sfârșitul. În România din ce în ce mai multe persoane apelează la această procedură. Ce spun medicii?

operatie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Operația de slăbire părea să fi mers bine pentru o tânără în vârstă de 28 de ani din Italia. Dar apoi, când a ajuns acasă, a început să experimenteze disconfort și dureri severe în abdomen. Durerea a fost atât de puternică, încât părinții ei  au dus-o  pe 19 martie la camera de urgență de la clinica Humanitas din Rozzano. Același spital în care fusese operată pentru inserarea unui bypass gastric și a fost externată cu unsprezece zile mai devreme fără probleme. Fata a fost imediat operată și internată la terapie intensivă, dar situația ei s-a înrăutățit. iar patruzeci și opt de ore mai târziu, pe 21 martie a fost declarată moartă.

Plângerea

Cazul, raportat la 24 martie de către membrii familiei, carabinierilor din Oleggio (Novara), a dus și la informarea procurorul din Milano, responsabil pentru zonă.

În cadrul  plângerii,  părinții solicită autorităților să li se aducă la cunoștință cauzele care au dus la moartea fiicei lor. Conform practicii, a fost deschis un dosar de omor din culpă împotriva unor persoane necunoscute. Printre actele urgente, magistratul a delegat anchetatorilor din Rozzano să sechestreze fișele medicale ale fetei.

Investigatia

Ancheta a fost deja reatribuită Direcției „Protecția sănătății, a mediului și a muncii”, coordonată de procurorul suplimentar Tiziana Siciliano.

Dintre investigații, inclusiv autopsia pe cadavrul fetei, va fi necesar să se lămurească dacă decesul acesteia s-a produs din cauza unor complicații legate de prima intervenție chirurgicală sau de cea de urgență. Cu această ocazie se va stabili dacă au existat defecte imputabile personalului medical.

Condoleanțe

„Humanitas exprimă profunde condoleanțe membrilor familiei pentru dispariția tinerei – se arată într-o notă de la unitatea sanitară -. Pacienta, care a suferit o intervenție chirurgicală, fusese externată din spital sănătoasă la data de 8 martie 2023. În data de 19 a fost internată la Urgențe în stare critică, supusă resuscitarii și apoi internată la terapie intensivă, din păcate fără a putea rezolva situația clinică complicată, potrivit BreakingLatest.news

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel