Sari la conținut

Până când e valabil, de fapt, certificatul verde. Gheorghiță: Nu e exclus ca în următoarea perioadă să apară modificări

Valabilitate certificat verde. Valabilitatea a fost stabilită la nivelul Comisiei Europene, dar s-a considerat că vaccinul oferă imunitate un an. Perioada este însă mai scurtă de atât.

În perioada următoare ar putea fi redefinit, în condiţiile în care se efectuează deja doza a treia de ceva vreme și sunt țări care se confruntă cu valul 4.

O redefinire a certificatului digital

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV), afirmă:

„Franţa a impus obligativitatea, pentru persoanele de peste 65 de ani, de a se efectua această doză booster, care să fie inclusă şi în certificatul digital. (…) Ceea ce mă face să cred că nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la o redefinire a certificatului digital. Cel puţin pentru anumite categorii – persoane vulnerabile sau persoane la risc mare de expunere, cum e personalul medical – să fie nevoie de includerea unei doze booster, doză de rapel la minimum şase luni”, a spus acesta, citat de Adevărul.

Citeste si:

În România nu se discută, în prezent, obligativitatea dozei booster, așa că nu se știe cu certitudine dacă se va include în certificat. Se recomandă însă în continuare persoanelor vulnerabile, cu diferite comorbidități sau expuse la infectare prin natura muncii pe care o efectuează.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.