marți, martie 2, 2021

Pantofii cu toc sunt unul dintre principalele atuuri ale femeilor. Alungesc piciorul si subtiaza silueta. In ciuda avantajelor de necontestat asupra feminitatii, cele mai recente studii arata ca incaltamintea cu toc inalt poate fi foarte periculoasa pentru sanatate.

Pantofii cu toc pot favoriza aparitia inflamatii ale articulatiilor si orice inflamatie din corp creste riscul de cancer.

Am putea preveni cancerul purtand pantofi comozi, care absorb presiunea din timpul mersului, sustine renumitul oncolog american David Agus in controversata sa carte, The End Of Illness (Sfârsitul bolilor), lansata de curând in SUA.

Potrivit specialistului, incaltamintea cu toc si, in general, cea incomoda, afecteaza articulatiile si, in timp, produce inflamatii la acest nivel. Inflamatiile sunt un raspuns normal al organismului la stimuli precum bacteriile, ranile sau substante iritante.

Atunci cand devin cronice, inflamatiile sunt distructive.

Anumite tipuri de inflamatii au fost corelate – in numeroase studii – cu cele mai grave afectiuni degenerative, cum sunt bolile cardiovasculare, dementa Alzheimer si diabetul. Totodata, pot creste semnificativ riscul de cancer, spune David Agus. Aceasta maladie este provocata de anomalii genetice. Orice factor care afecteaza ADN-ul sau procesele naturale de reparare poate favoriza cancerul.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri

Parteneri