sâmbătă, mai 21, 2022

Părinții a căror fetiță a fost diagnosticată cu boala Wilson au transmis un mesaj sfâșietor după ce au aflat că micuța va primi un transplant la Institutul clinic Fundeni, în această după-amiază. S-a găsit un donator aflat în moarte cerebrală!

„Prima dată când ne-am dus la spital mi s-a spus că are hepatită A. Ulterior, am făcut multe teste și au zis că nu este – a ieșit negativă. După două săptămâni mi s-a spus că ar avea boala Wilson, dar că nu este ceva sigur. Au repetat testele, nu ne-au spus sigur dacă are sau nu și aici când am venit mi s-a spus că are boala Wilson.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

A fost greu, pentru că ea este mică, e firavă, esta slăbită. Vă dați seama, după atâta timp în spital nu este ușor”, a spus mama micuței.


Femeia a transmis un mesaj și familiei donatorului

„Mulțumim părinților donatorului care ne ajută”, a spus femeia cu lacrimi în ochi, potrivit Antena 3.

Medicii o suspectau de hepatita misterioasă, însă fetița suferă de boala Wilson, o tulburare genetică. Aceasta tulburare determină stocarea în exces a cuprului, afectând ficatul.

Fetița va primi transplantul de care are nevoie pentru a supraviețui de la un donator în vârstă de 17 ani.

Fetița va primi transplantul

Potrivit unui comunicat oficial, fetița de 5 ani cu hepatită severă internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării transplantului hepatic.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. Cele mai fr...

Între timp a fost stabilită și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.

Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică. In acest moment este internata in sectia de terapie intensiva de la Institutul Clinic Fundeni.

Te-ar mai interesa: Revoluția postbioticelor: ce sunt și cum diferă de...

În cursul zilei de astăzi, o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private