Sari la conținut

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

batrani
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în vârstă pot fi premiați în fiecare zi de 15 mai a anului, autoritățile locale din România având posibilitatea să organizeze diverse evenimente în acest sens.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția nr. 47/237 în 1993, prin care ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei”. În anul 1994, Guvernul României a hotărât marcarea acestui eveniment internațional prin sărbătorirea, la aceeași dată, a „Zilei Familiei Române”.

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus

De exemplu, Consiliul Local al Municipiului Iași, a adoptat, în data de 7 mai 2003, Hotărârea nr. 236/2003. Această hotărâre prevedea acordarea, într-un cadru festiv, a unei diplome de onoare și a unui premiu fiecărei familii din Iași care a împlinit 50 de ani de căsnicie.

Cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie pot primi și recompense financiare, sumele variind între 500 și 1000 de lei, în funcție de decizia Consiliului Local.

De asemenea, Primăria Municipiului Constanța desfășoară inițiative de celebrare a seniorilor care au atins venerabile vârste sau au sărbătorit 50 de ani de căsătorie.

„Primăria Constanța le oferă locuitorilor ei care au împlinit aceste venerabile vârste următoarele sume: 300 de lei seniorilor trecuți de 80 de ani, 500 de lei celor de 90 de ani, 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani și 300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, potrivit România TV.

Cum se poate intra în posesia premiilor

Pentru a intra în posesia premiilor oferite de autoritățile locale, beneficiarii trebuie să depună o cerere tip, certificatul de căsătorie și actele de identitate ale soților.

Aceste inițiative reprezintă un mod de a recunoaște și de a onora contribuțiile și devotamentul persoanelor vârstnice în cadrul comunității, subliniind importanța familiei și a tradițiilor familiale în societatea românească.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel