joi, februarie 9, 2023

Una dintre cele mai comune poziții sexuale e și cea mai periculoasă, potrivit unui grup de cercetători. Femeia deasupra este poziția care cauzează jumătate dintre fracturile de penis, spun oamenii de știință brazilieni.

Autorii studiului au examinat 44 de cazuri de fracturi de penis din trei spitale. Vârsta medie a pacienților a fost de 34 de ani, iar unii dintre bărbați au așteptat până la șase ore înainte de a căuta ajutor medical.

Te-ar mai interesa: Medicul Radu Zamfir: Acestea sunt simptomele cance...

„Ipoteza noastră este că atunci când femeia este deasupra, de obicei, controlează mișcarea cu întreaga ei greutate corporală și nu poate să întrerupă momentul când organul genital bărbătesc suferă o ”penetrare greșită”. Atunci când bărbatul controlează mișcarea, el are șanse mai mari de a întrerupe penetrarea, ca răspuns la durerea inițială, până la fracturarea organului”, susțin cercetătorii.

Studiul menționează că 44 de oameni și-au dat acordul să depună mărturie, 42 dintre ei având „starea confirmată după o evaluare clinică, radiologică și chirurgicală”. Dintre aceștia, 28 au fost răniți în relații heterosexuale, patru in timpul actului sexual homosexual, șase ca urmare a „manipulării greșite a organului genital masculin” și patru în circumstanțe care sunt „neclare”.

Fractura de organ genital masculin este un prejudiciu cauzat de ruptura tunicii albucinea (membrana), care acopera corpii cavernosi ai organului. Aceasta este cauzata cel mai des de un traumatism asupra organului in erectie. Un sunet asemanator cu un trosnet (specific ruperii), durerea si umflarea imediata, aparitia unui hematom de diverse marimi sunt frecvent asociate cu acest eveniment neplacut. Fractura organului este considerata, in general, urgenta medicala si se impune deseori, interventia chirurgicala. In cazurile in care nu se intervine imediat pentru tratarea problemei, cresc sansele agravarii simptomelor, se poate instala inclusiv disfunctia erectila, organul poate ramane in mod iremediabil cu forma curbata, pot exista leziuni la nivelul uretrei si dureri in timpul actului sexual. Cele mai multe cauze ale rupturii peniene sunt manevrele gresite din timpul actului sexual. Atunci cand femeia se afla deasupra barbatului, in urma impactului cu pelvisul feminin sau cu perineul, organul se poate indoi lateral, producandu-se fractura.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private