vineri, august 19, 2022

Peste 50 de mii de cadre medicale, nevaccinate. Sanitas București: „Poate statul roman să renunțe în condițiile actuale chiar și la 100 de medici? Vaccinarea trebuie să rămână opțională!”

După ce președintele Klaus Iohannis a declarat, într-o conferință de presă, la New York, că angajații din domenii esențiale, precum Sănătatea, ar trebui să fie obligați să se vaccineze antu-covid, autoritățile iau în calcul un proiect de lege prin care să se impună obligativitatea vaccinării.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

„Nu este normal ca unii medici să dea mesaje antivaccin”, a spus șeful statului.

Sanitas București: „Poate statul roman să renunțe în condițiile actuale chiar și la 100 de medici? Vaccinarea trebuie să rămână opțională!”

Vineri, 24 septembrie, Viorel Hușanu, președintele Uniunii Sindicale Sanitas București, a atras atenția că vaccinarea trebuie să rămână opțională. Statul român, susține Hușanu, nu-ți poate permite să renunțe la mii de salariați din domeniul medical.

„Ma duc sa mai incerc încă o dată sa ii conving ca măsură obligativitatii vaccinării nu este o soluție.

Ce vor face dacă cei 50000 de salariati nevaccinati din sanatate își vor prezenta demisiile ?

Poate statul roman sa renunțe în condițiile actuale chiar și la 100 de medici ? Sau 100 de asistenti ? Sau chiar și la o infirmiera? Eu spun ca nu!

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

De aceea trebuie sa rămână opțională vaccinarea”, a scris Hușanu pe contul său de Facebook.

Peste 50 de mii de cadre medicale, nevaccinate. „Ei nu vor să se vaccineze și punct. Au motivele lor”

În umră cu câteva zile, Viorel Hușanu a anunțat că 50.000 de cadre medicale sunt nevaccinate, dar că nu este de acord ca acestea să fie obligate să se injecteze. În plus, acesta a arătat că doctorii și asistentele au amenințat că-și vor suspenda contractele de muncă.

„Sunt aproape 30% din salariații din sistemul de sănătate și asistență socială nevaccinați. Asta înseamnă că peste 50.000 de salariați din aceste domenii încă nu s-au vaccinat, pe care nu-i poți obliga. Nu știm dacă au trecut prin boală sau nu, nici statul nu știe.

Te-ar mai interesa: 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă. Vlad Ciurea: ...

Sunt oameni care spun că dacă vor fi obligați să se vaccineze își vor suspenda contractul de muncă la cerere. (…) Ei nu vor să se vaccineze și punct. Au motivele lor, motive care sunt amplificate de ceea ce vedem că se întâmplă pe plan politic.

Gândiți-vă că au făcut acum denunțul la DNA pentru achiziția a celor 120 de milioane de doze de vaccin. Ce poate înțelege un om simplu sau un cadru medical că se întâmplă? De ce ați încheiat contract de 120 de milioane de doze de vaccin pentru populația puțină  a României.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, revoltată: Unii medici „jefuiesc...

E clar că cineva a făcut o afacere din acest lucru, iar acum trebuie să consume acele doze și cum să o facă decât prin obligativitatea unor categorii de a se vaccina. Acest lucru e ca un bumerang împotriva clasei politice.

Pentru că subiectul nevaccinării cadrelor medicale, adus în spațiul public, s-ar putea să se întoarcă împotriva lor. Populația se va întreba: Dacă un medic nu se vaccinează, noi de ce am face-o?”, susține Viorel Husanu de la președintele Federației Sanitas București, porivit RFI.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private