Categories: Expertul zilei

Pierdere grea pentru medicina mondială! A murit Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV

Pierdere grea pentru medicina mondială! A murit Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV.

Anunțul a fost făcut de primarul Parisului, Jean-Christophe Fromantine, joi, 10 februarie. Francezul Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru Medicină pentru descoperirea virusului HIV, care provoacă SIDA, a murit marţi la vârsta de 89 de ani la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris.

Pierdere grea pentru medicina mondială! A murit Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea virusului HIV

Montagnier avea 89 de ani şi, în 2008, împreună cu profesorul Françoise Barré-Sinoussi şi cu virologul german Harald zur Hausen, a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru că a descoperit virusul HIV. Recent, Montagnier îmbrăţişase poziţiile No Vax.

Născut la 18 august 1932 în Chabris, un orăşel situat în Centre-Val de Loire, a fost director emerit al Centre national de la recherche scientifique şi al Unităţii de Oncologie Virale a Institutului Pasteur din Paris, unde, în 1983, împreună cu Francoise Barre’-Sinoussi, a descoperit virusul HIV.

Potrivit Reuters, pentru această descoperire, Montagnier a câştigat Premiul Nobel pentru Medicină, în 2008. Foarte stimat, omul de ştiinţă a lucrat cu cele mai mari institute ştiinţifice din lume.

Pe lângă faptul că era director emerit al CNRS şi profesor la Institut Pasteur, a fost director al Centrului de Biologie Moleculară şi Celulară de la Queens College al Universităţii City din New York, director al unui institut de cercetare la Universitatea Jiao-tong din Shanghai.

Munca lui a primit nenumărate premii şi onoruri

Luc Montagnier a devenit o figură controversată în ultimii ani după mai multe luări de poziţie care au stârnit discuţii aprinse şi i-au adus condamnarea unora dintre colegii săi.

După declaraţii repetate din 2017 împotriva vaccinurilor, el a venit în ultimii doi ani cu ipoteze despre coronavirusul responsabil de pandemia de COVID-19 ce au fost considerate controversate de comunitatea ştiinţifică.

Montagnier, care a stârnit controverse în 2020 după ce a declarat că în opinia sa coronavirusul a fost creat într-un laborator din China, s-a născut în 1932 în Franţa şi a obţinut un doctorat în virologie la Universitatea din Paris.

El a devenit apoi directorul Fundaţiei Mondiale pentru Cercetarea şi Prevenirea SIDA

Luc Montagnier a făcut descoperiri semnificative cu privire la natura virusurilor şi a contribuit la înţelegerea modului în care virusurile pot altera informaţia genetică a organismelor gazdă.

Recent Posts

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Aceștia vor avea parte de câștiguri financiare și protecție Divnă

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Luna Nouă în Taur de pe 8…

15 minute ago

Inamicul nevăzut: simptomele cancerului de ochi pe care s-ar putea să le ignori. Depistarea timpurie este vitală

Cancerul de ochi sau cancerul ocular este o afectiune rara, dar grava, care implica formarea…

45 de minute ago

Proiect european pentru screeningul cancerului gastric în parteneriat cu UMF Cluj: „Anual 4.000 de români sunt diagnosticați”

Luni, 29 aprilie 3024, la sediul Rectoratului UMF a avut loc prezentarea proiectului „TOGAS –…

60 de minute ago

Mircea Beuran: acesta este motivul apariței cancerului colo-rectal la vârste tinere

Raportul privind incidența cancerului în România arată că într-un deceniu nu s-a înregistrat niciun progres…

o oră ago

Când se pot spăla rufele după Paște? Principalele reguli din Săptămâna Luminată

Săptămâna Luminată este perioada imediat după sărbătoarea Paștelui, cunoscută și sub numele de Octava Paștelui…

2 ore ago

Citeste si: