Sari la conținut

Planta care ucide celulele canceroase și reduce inflamația

dureri de oase, simptom de cancer
Sursa foto: Arhivă doctorul Zilei
Durerile de oase pot indica boli grave

Din cuprinsul articolului

Ghimbirul a fost folosit de ani de zile pentru a trata o varietate de afecțiuni, cum ar fi greața și inflamațiile.

În urmă cu câțiva ani, oamenii de știință americani sugerează că tuberculul ar putea ajuta la combaterea cancerului ovarian.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit că acest condiment a fost capabil să ucidă celulele canceroase.

Studiul a arătat, de asemenea, că ghimbirul are avantajul suplimentar de a împiedica celulele să devină rezistente la tratamentul cu chimioterapie.

La acel moment, anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului.

După cum a declarat pentru BBC Mundo Nuria Lorite, expert în medicina tradițională chineză, „ghimbirul este folosit de mii de ani ca unul dintre cele mai puternice produse pentru tratarea a numeroase afecțiuni”.

În cadrul studiului de laborator, cercetătorii au folosit pudră de ghimbir, similară cu cea vândută în magazine.

După ce au dizolvat substanța într-o soluție, au aplicat-o pe celulele cancerului ovarian.

În toate testele lor, au constatat că amestecul a provocat moartea celulelor.

Însă, potrivit cercetătorilor, ceea ce oferă și mai multă speranță este modul în care celulele au murit.

Tipuri de moarte

Testele au arătat două tipuri de moarte celulară.

Unul a fost apoptoza, care este practic „sinuciderea” celulelor canceroase.

Iar cel de-al doilea tip de moarte este autofagia, care apare atunci când celulele se consumă sau se atacă pe ele însele.

După cum subliniază Rebecca Liu, unul dintre autorii studiului, „majoritatea pacientelor cu cancer ovarian dezvoltă o boală recurentă care, în cele din urmă, devine rezistentă la chimioterapie”.

„Această boală este asociată cu rezistența la apoptoză”, adaugă el.

Dacă ghimbirul poate provoca moartea celulelor prin autofagie, pe lângă apoptoză, rezistența la chimioterapia convențională ar putea fi evitată”, spune el.

Cercetătorii avertizează, totuși, că rezultatele sunt foarte preliminare și că intenționează să efectueze cercetări suplimentare pentru a obține rezultate similare în studiile pe animale.

Oamenii de știință adaugă că unul dintre cele mai izbitoare aspecte ale ghimbirului este că nu are practic niciun efect secundar și ar putea fi administrat cu ușurință într-o capsulă.

Cercetări anterioare au arătat că extractul de ghimbir poate preveni creșterea celulelor canceroase.

De aceea, spun experții, ghimbirul ar putea sta la baza unui nou medicament.

Utilizare antică

Ghimbirul a fost folosit din strămoși pentru a controla inflamația și este cunoscut că contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase ovariene.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Michigan, dacă reacțiile inflamatorii pot fi eliminate, este posibil ca tuberculul să poată opri procesul de creștere a celulelor canceroase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel