Categories: Ştiri sănătate

Proaspătă mămică, revoltată de mâncarea primită în spital. „Cum să nu înnebunești când vezi atâta dezinteres și nesimțire?”

Proaspătă mămică, revoltată de mâncarea primită în spital. „Cum să nu înnebunești când vezi atâta dezinteres și nesimțire?”

Problema mâncării oferită bolnavilor este un subiect care iscă controverse și polemici, oricând și oriunde. Fie pacienții au parte de alimente ce pot fi consumate cu greu, fie sunt insuficiente pentru nevoile lor.

În multe spitale din țară, micul dejun este o variantă destul de sărăcăcioasă, iar medicii susțin că nu aduce niciun aport unui bolnav care, oricum, ar avea nevoie de alimente diferite și de un meniu personalizat, în funcție de nevoi.

Varianta ideală ca fiecare pacient, în funcție de nevoi și de diagnostic, să poată beneficia de o masă personalizată, pare, în acest moment, lucru imposibil de pus în practică, în România.

Proaspătă mămică, revoltată de mâncarea primită în spital. „Cum să nu înnebunești când vezi atâta dezinteres și nesimțire?”

Recent, postarea pe Facebook a unei proaspete mămici a reaprins această controversă legată de masa pe care o primesc pacienții în spitalele din România.

Astfel, o mamă internată la Spitalul Municipal din București a fost șocată de mâncarea primită imediat după ce a născut.

Soțul său a fost revoltat să afle ce primește soția sa de mâncare la Spitalul Municipal București și a făcut totul public pe Facebook.

Omul a fotografiat meniul de dimineață, iar imaginile au ajuns virale. În ele, se vede o caserolă care conține trei felii de pâine cu o lingură de gem, un triunghi de brânză topită şi o bucată mică de unt.

„Mâncare de la Spitalul Municipal București pentru soția mea și pentru restul mămicilor ce au născut de curând și ar trebui să alăpteze, poftim să trăiești în România și să plătim asigurări??

Cum ca tată al copilului sau ca orice alt părinte să nu înnebunești când vezi atâta dezinteres și nesimțire, cum !?”, a spus bărbatul pe Facebook.

După cum era de așteptat, mai multe persoane at confirmat această situație tristă, similară în atât de multe spitale din ţară:

„La Pitești îți dau o cana de ceai sau lapte , margarina și gem ( cutiuțe micuțe) și o felie mai grosuta de șuncă, un ou fiert, depinde ce au. Cam peste tot în România găsim așa masa”, a fost comentariul unui internaut.

„Așa îi și la Spitalul Municipal Slobozia Ialomița un meniu de bătaie de joc față de mămicile ce nasc acolo și nu numai.Asta e sistemul!”, a comentat o altă persoană.

„Acum am născut și eu la Timișoara, și la fel era dimineața un cub de unt, un pahar de ceai (apă chioară) și o pâine pt toată ziua…e vai mama ei țară”.

„Pușcăriașii sunt mai respectați!”

„Nici la Constanța nu-i mai prejos!”, sunt doar câteva dintre comentariile românilor de pe Facebook.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

8 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

9 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

9 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

10 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

10 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

11 ore ago

Citeste si: