Sari la conținut

Probabil va trebui să ne vaccinăm anti-covid anual! Șeful Pfizer, mesaj pentru antivacciniști: „Învinge-ți teama și fă ceea ce trebuie!”

ceo pfizer

Probabil va trebui să ne vaccinăm anti-covid anual! Șeful Pfizer, mesaj pentru antivacciniști: „Învinge-ți teama și fă ceea ce trebuie!”

Directorul executiv al Pfizers a acordat un interviu pentru BBC înainte de apariția variantei Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud.

Potrivit BBC, dr. Albert Bourla a declarat într-un că este probabil ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anti-covid, în fiecare an.

Probabil va trebui să ne vaccinăm anti-covid anual!

Vaccinarea anuală va fi necesară „mulți ani de acum înainte”  pentru a menține un „nivel foarte ridicat de protecție”.

De asemenea, declarațiile lui Albert Bourla au fost făcute înainte ca guvernul britanic să semneze un contract cu Pfizer pentru 54 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID.

Un alt contract, pentru 60 de milioane de doze a fost semnat cu Moderna. Cele 114 milioane de doze ar urma să fie livrate în 2022 și 2023. Potrivit autorităților sanitare din Marea Britanie, contractele prevăd furnizarea de vaccinuri modificate în cazul apariției de noi „variante îngrijorătoare” ale coronavirusului.

Șeful Pfizer a precizat că specialiștii săi au realizat deja versiuni actualizate ale vaccinului, ca urmare a apariției variantelor Beta (Africa de Sud) și Delta (India).

O variantă de vaccin Pfizer împotriva variantei Omicron ar putea fi gata în 100 de zile

Veniturile Pfizer din vânzarea vaccinului său bazat pe tehnologie ARN mesager sunt estimate la 35 de miliarde de dolari la nivelul anului curent.

În acest context, Albert Bourla și-a apărat business-ul în fața acuzațiilor de „profit imoral”, susținând că, în final, contează faptul că au fost salvate milioane de vieți.

„Am salvat economia globală de pierderi de trilioane (mii de miliarde, n.r.) de dolari. Este un stimulent puternic pentru inovare, în perspectiva următoarei pandemii. Oamenii vor constata că, dacă intri în joc și realizezi ceva ce salvează vieți și economisește bani, va exista și o recompensă financiară”, a subliniat el.

Din păcate, Albert Bourla a fost recent ținta mai multor știri false. Potrivit acestora, FBI l-ar fi arestat pentru fraudă iar soția sa ar fi murit din cauza efectelor secundare ale vaccinului.

„La prima (știre falsă), că am fost arestat de FBI, am râs, bineînțeles. La a doua, în care se spunea că soția mea a murit și care era ilustrată cu o fotografie a ei, m-am înfuriat. M-am temut pentru copiii mei, am încercat să-i sunt și n-am putut vorbi cu fiul meu.

Calvarul prin care a trebuit să trecem nu înseamnă nimic prin comparație cu viețile pierdute din cauza mizeriilor pe care acești oameni le publică, pentru că cititorii chiar vor crede că soția mea a murit – în timp ce ea este bine, este minunată”, a spus Bourla.

Șeful Pfizer, mesaj pentru antivacciniști: „Învinge-ți teama și fă ceea ce trebuie!”

În același timp, Albert Bourla a transmis un mesaj tuturor celor care nu vor să se vaccineze.

„Pentru cei cărora le este frică, le reamintesc faptul că singura emoție a ființelor umane mai puternică decât frica este dragostea,

Deci folosesc întotdeauna acest argument că decizia de a face un alt vaccin nu va influența doar sănătatea ta, ci va afecta sănătatea celorlalți. Și în special sănătatea oamenilor pe care îi iubești cel mai mult, pentru că ei sunt cei care cu care vei interacționa.

Așa că ai curaj să-ți învingi temerile și fă ceea ce trebuie”, a mai spus șeful Pfizer. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.