joi, octombrie 6, 2022

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Bătrânețea se pregătește la tinerețe”. Sfaturi pentru o viață sănătoasă.

Lipsa grijei față de propriul trup, delăsarea, dezinteresul: iată doar câteva cauze ale unei bătrâneți cu dureri. Adeseori ne spunem că avem timp și că vom începe o viață sănătoasă „de luni”.

Și ne trezim că viața trece într-o secundă, avem 60 de ani și dureri în părți ale organismului pe care nici nu le bănuiam.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Bătrânețea se pregătește la tinerețe”

Prof. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg, atrage atenția că o bătrânețe cu dureri se întâmplă, în primul rând, din cauza noastră.

„Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat! Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală. Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului.

Dar… și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Este normal ca organismul să scadă în rezistență, nu doar în… grație, odată cu trecerea anilor.

Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente… Nu este în regulă”, a atras atenția profesorul Ciurea.

Cum să avem parte de o viață sănătoasă

Există numeroase studii care atestă faptul că longevitatea este asociată în mod direct cu adoptarea unui stil de viață sănătos, care să satisfacă nevoile principale ale organismului.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Vlad Ciurea oferă, las rândul său, câteva sfaturi practice prin care putem să ne asigurăm o viață sănătoasă.

„Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe:

  • Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare.
  • Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza.
  • Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult.
  • Odihniți-vă.
  • Consumați alimente cât mai naturale.
  • Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră.
  • Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier.
  • Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede.
  • Colectați cât mai multe amintiri frumoase!”, a scris profesorul Ciurea pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private