Sari la conținut

Prof. Dulcan: Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei ceva, să spui de 7 ori această RUGĂCIUNE. Și eu o fac pe degete, de multe ori

Constantin Dulcan
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Lista medicamentelor esențiale, dar nedisponibile în farmacie

Prof. Constantin Dulcan, autorul multor lucrări cu conținut eseistic și filosofic, printre care și „Gândirea omului modern”, a fost invitatul special al lui Damian Drăghici, în cadrul podcast-ului pe care artistul îl are pe YouTube.

După ce a vorbit frumos despre drumul vieții sale, profesorul Dulcan, neurolog și psihiatru, a vorbit despre credință și despre religie.

Mă spovedesc frecvent. Când eram tânăr, n-o făceam, ziceam să sunt prea tânăr, până mi s-a spus că e o altă energie. În primul an, n-am sesizat, apoi, cu timpul, am realizat că atunci când plec de la spovedanie parcă plătesc, e o trăire, o energie, nu e o simplă poveste.

Arsenie Boca sfătuia că ori de câte ori vrei ceva, să rezolvi ceva, să spui de 7 ori ”Tatăl Nostru”. Și eu o fac pe deget, de multe ori. Trebuie să-i mulțumiți lui Dumnzeu în fiecare secundă că trăiți. Un profesor american spunea că în fiecare oră să ai zece secunde tăcere, de liniște, în care să te regăsești și să mulțumești lui Dumnezeu.

Prof. Constantin Dulcan: Optimismul înseamnă viață

Evitați toată viața tristețea! Necazurile înseamnă moartea, boala. Optimismul înseamnă viață. Dumnezeu nu ne vrea triști, ci ca El, cu bună dispoziție. Cei ce au fost în moarte clinică au povestit apoi că niciodată nu au fost pe pământ să simtă o iubire atât de copleșitoare ca acolo, aproape de lumină. Asta înseamnă să speri, să nu disperi.

Nu suntem singuri în acest univers. Nu mi-e frică de moarte, am trecut prin multe boli. I-am spus: ”Doamne, tu decizi dacă mă iei, la tine, să-mi fie bine, dacă nu, mi lasă-mă!”. A pleca dincolo nu înseamnă că te duci în cazane cu smoală. Dacă nu omori, nu faci rele. Păcatele pot fi iertate. Eu păcat să nu pleci dincolo certat cu alți oameni. Țăranii noștri știau asta din vremurile de demult, nu plecau în moarte certați.

Rugăciunea poate schimba lucruri. Bine că m-ați întrebat. Mulți cred, și eu credeam la vremea când nu eram informat, că e o vorbă în vânt. Da, te aude! În America, în Anglia, când cineva din familie are o boală foarte gravă își adună toți membrii și se roagă cu toții.

Rugăciunea nu e cuvânt în vânt!

Un doctor de la Harvard povestește într-o carte cum vine o energie la un muribund al unor oameni care se roagă. Cu cât mai mulți oameni se roagă în același sens, cu atât mai bine. S-au făcut experiențe la Harvard. Se iau 10 oameni cu insuficiență cardiacă X, alți 10 în alt lot, cu aceeași boală. Pentru unii se roagă, pentru alții nu. Iar cei pentru care se roagă oamenii se vindecă mai repede. S-au făcut experimente!

Pentru că ei trimit un câmp de energie unei entități. Rugăciunea nu e cuvânt în vânt! Și să faci un om să râdă și să fie fericit, înseamnă să i-L dai lui Dumnezeu. Și faceți oamenii fericiți, complimentați-i că așa triști pot fi fără probleme, dar lăudându-i le oferi ceva pozitiv.

De ce nu putem face Rai și Lumină din pământ?!”, a mărturisit profesorul în podcast.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel