joi, ianuarie 27, 2022

Prof. Vlad Ciurea, despre secretul unei vieți bune: Să avem în vedere să fixăm „cântarul”. Totul se învață

Neurochirugul Vlad Ciurea a dezvăluit că un bun echilibru, este măsura unei vieți bune. Necazurile, supărările, trădările, viața grea, neputința nu au cum să dispară în totalitate din viețile noastre. Dar, dacă în acestea vin în balanță cu bucurie, acceptare, liniște, optimism, zâmbet, atunci viața poate fi minunată.

Te-ar mai interesa: Detaliul jenant care a determinat-o pe Kim Kardash...

„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi.

Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu… Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi. Sănătate!”, a scris Profesorul Alexandru Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.

Dieta mediteraneană

Cea mai bună dietă, atât pentru minte, cât și pentru trup

Vlad Ciurea a dezvăluit care este rețeta pentru cea mai bună dietă care ne ajută atât corpul, cât și creierul.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov, despre vaccinarea copiilor: „Su...

„În post se curăță întregul organism. Postul este foarte bun pentru corp, iar pentru creier este minunat! Dacă îndepărtăm carnea și produsele procesate, îndepărtăm toxinele. Acestea au o încărcătură mare pentru organism.

Pe de altă parte, postul te face să gândești mai ascet, mai curat. Nu te mai gândești la sarmale și mici. Totul devine mai… corect. Și pentru organism, și pentru celula nervoasă, care își face funcțiile mult mai bine.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Constantin Dulcan: ”Ura dezbină şi este ...

Am întâlnit persoane care țin un post mai ușor, de două ori pe săptămână – miercurea și vinerea. Și nu consumă alcool. E foarte bine.

Trebuie săluăm exemplul acelor țări în care oamenii trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți, cum e Grecia. Secretul stă în dieta mediteraneeană ușoară, cu multe salate și carne slabă, de preferat pește. Cu odihnă și mai ales cu acea bucurie de a trăi.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Dacă nu înce...

Fără să ne enervăm din orice, fără să intrăm în discuții contradictorii producătoare de tensiune. Pe noi nu trebuie să ne intereseze ce face nu știu care coleg. Sau să ne supere unul care este mai agitat în trafic. Nu! Trebuie să fim liniștiți, pentru că celula nervoasă nu funcționează bine în agitație. Am spus mereu: NOI TREBUIE și PUTEM să avem grijă de noi și decreierul nostru”, a fost mesajul transmis de Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: O nouă rachetă, scăpată de sub control. Alertă de ...


Exercițiul simplu, pentru sănătatea creierului. Prof. Vlad Ciurea: „Se poate face oriunde”

De asemenea, Prof. Vlad Ciurea recomandă un exercițiu extrem de simplu pentru a ne menține creierul cât mai sănătos. Se poate face oriunde: chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate.

Această activitate este parte a terapiei de recuperare pentru pacienții care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral.

„Am întotdeauna la mine un instrument de scris și foi, notes sau agendă. Scrisul m-a ajutat mereu să îmi mențin mintea în ordine. Cum se spune? Verba volant, scripta manent. Așa este! Am mai vorbit despre scrisul de mână și importanța lui pentru creier.

Recomand să nu renunțați la el, chiar dacă suntem cu toții obișnuiți cu computerele, tabletele sau, mai nou, telefoanele. Faceți zilnic un mic exercițiu și folosiți, câteva minute, un pix, creion, stilou, ce-o fi!

Poate că nu ne dăm seama, dar credeți-mă că ajută. Se poate scrie oriunde, chiar și pe o terasă, în aer liber, cu un apus de soare spectaculos în spate… Să nu uitați: avem o țară minunată!”, a scris dr. Vlad Ciurea pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private