miercuri, martie 22, 2023

Te ridici să mergi să urinezi de două ori mai des decât colegii tăi de muncă? Sau poate ești genul de persoană care poate trece ore întregi fără pauză la baie, indiferent cât de mult te-ar apăsa vezica urinară.

Felul în care oamenii urinează, de la câteva ori pe zi la niciodată, ne-a făcut să ne întrebăm: de câte ori este normal să urinezi într-o zi? (Puteți râde acum, dar ne veți mulțumi mai târziu!)

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru evitarea instalării diabetului. Ce ...

Am apelat la medicul ginecolog Neil Grafstein, MD, profesor asistent de urologie la Spitalul Mount Sinai din New York City, pentru a răspunde la această întrebare, plus încă câteva.

Cât de des ar trebui să ne urinăm?

„Majoritatea oamenilor urinează de patru până la șapte ori pe parcursul unei zile”, spune dr. Grafstein, dar într-adevăr nu există un număr magic, conform CNN.

Frecvența de urinare este influențată de factori dincolo de cât de hidratat sunteți, explică el, inclusiv tipurile de lichide pe care le beți: „Cofeina și alcoolul sunt iritante ale vezicii urinare, deci vă determină să urinați mai frecvent”.

Te-ar mai interesa: Focar de paralizie în Europa, provocat de operaţii...

Sensibilitatea vezicii urinare joacă, de asemenea, un rol. Unii oameni țin cont de chemarea naturii la cel mai mic îndemn; în timp ce alții nu simt nevoia să-și golească vezica până la completarea ei.

Este posibil să vă antrenați vezica urinară?

Da, spune dr. Grafstein, atâta timp cât nu aveți probleme de incontinență. Puteți să vă antrenați vezica urinară întârziind urinarea până când dorința devine puternică.

„Un pic de sensibilitate nu trebuie să răspundă tot timpul”, spune el. Anumiți profesioniști care nu sunt în stare să ajungă la baie des (chirurgii și profesorii) ajung să facă acest lucru în mod natural.

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

Dar nu este rău pentru tine?

Doar odată ce dorința devine dureroasă. Dacă chiar trebuie să pleci, du-te, spune dr. Grafstein. Când țineți în urină prea mult timp, vezica urinară se poate distinde, crescând riscul de infecții ale vezicii urinare.

Culoarea urinei îți poate spune cu adevărat dacă ești bine hidratat?

La fel ca frecvența urinării, culoarea urinei poate fi afectată de o varietate de factori, cum ar fi mâncarea pe care ați mâncat-o (așa cum știu iubitorii de sfeclă) și ceea ce ați avut de băut. Dar, în general, da, culoarea urinei poate fi un indiciu util pentru starea ta de hidratare, spune dr. Grafstein.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

Alte informatii legate de urinare

  • Blocarea urinarii nu este daunatoare atat timp cat nu produce durere.
  • Blocarea regulata a procesului de urinare poate duce la infectii ale vezicii urinare.
  • Culoarea normala a urinei este galben-transparent.
  • Anumite alimente pot influenta culoarea urinei (murele o pot schimba in roz).
  • Sparanghelul poate sa induca urinei un miros neplacut.
  • Urina este formata in proportie de 95% din apa.
  • Urina cu miros dulceag este un indicator pentru diabetul zaharat.
  • Fluxul mediu de urina este de aproximativ sapte secunde.
  • Fluxul de urina devine mai slab odata cu inaintarea in varsta.
  • Pe masura ce imbatranim, urinam mai des.

Evita sa consumi cantitati mari de lichide seara inainte de culcare pentru ca senzatia de urinare din timpul noptii sa nu iti intrerupa somnul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private