luni, ianuarie 30, 2023

Te epilezi cu ceară și faci duș înainte de consultul ginecologic? Îți programezi vizita în timpul ciclului menstrual? Iată cât de mult greșești.

Fie că te pregătești pentru consultul anual de rutină, fie că ai o problemă medicală și trebuie să mergi la ginecolog, iată câteva recomandări înainte de vizita la medic. Ce să faci și ce să NU faci sunt chestiuni extrem de importante și este bine să ții cont de ele.

Te-ar mai interesa: Efectul surprinzător pe care îl are acest condimen...

Iată care sunt recomandările de care orice femeie trebuie să țină cont, potrivit Health Central. 

NU te programa la ginecolog în timpul menstruației decât dacă…

În primul rând, NU te programa la ginecolog în timpul menstruației. Și nu pentru că medicul n-ar fi obișnuit cu sângele, ginecologul știe foarte bine ce înseamnă ciclul menstrual! Alta este problema.

Dacă vizita la ginecolog implică și teste cum ar fi Babeș Papanicolau, este bine să NU mergi în acea perioadă a lunii pentru că sângerarea ar putea influența rezultatele testelor, spune medicul Candace Howe, citată de Health Central.

„Excepții fac anumite situații cum ar fi sângerări abundente sau cicluri neregulate”, mai explică medicul.

Te-ar mai interesa: Ai degete de ”foc”, ești o persoană ambițioasă. Ce...

O altă recomandare a ginecologilor și a tuturor medicilor, indiferent de specializare, este să nu îți pui singură diagnosticul. Nu ești medic, nu ai pregătirea necesară și nu poți să te autodiagnostichezi.

NU îți pune diagnostic singură! NU ești medic

Mergi la doctor și verifică problema, nu îți pune singură diagnostic!

Și dacă faci asta, ține-o pentru tine… Nu-i spune medicului că ai citit tu pe internet și că ești convinsă că afecțiunea ta este asta… Taci și ascultă ce spune medicul, nu vorbi decât întrebată!

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în corp dacă bei aceast suc în fieca...

La fel de important este să nu iei în considerare oric sfat medical de pe internet. Adică doar pentru că o mămică a avut o dietă fără gluten în timpul sarcinii nu înseamnă că asta ți se potrivește și ție.
Sau dacă o prietenă are cine știe ce afecțiune și anumite simptome, asta nu înseamnă că și tu ai la fel. De asemenea, să nu cumva să iei tratament după ureche fără să-ți spună medicul.

NU te epila cu ceară înainte de a merge la ginecolog. Poți face asta după

Deși pare un pic ciudat, unii medici consideră că epilarea inghinală cu ceară nu trebuie făcută înainte de a merge la ginecolog.
Potrivit medicului Howe, îndepărtarea părului pubian folosind ceara poate duce la anumite inflamații astfel că va afecta examinarea ginecologică.
Ce poți face? Fie te programezi la epilat după consultul ginecologic, fie folosești alte metode de îndepărtare a părului de prisos din zona intimă: aparat de ras, cremă epilatoare sau epilare definitivă cu laser (dar această procedură se face în câteva ședințe, depinde de pilozitate).
În vreme ce îți faci griji cu eventuale mirosuri vaginale, dușul poate crea mai multe probleme decât soluții.
„Acele mirosuri mă ajută să înțeleg dezechilibrele hormonale ale femeii consultate, așa că modificările artificiale dinaintea vizitei medicale mă pot induce în eroare”, mai explică medicul ginecolog citat de Health Central.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private