duminică, decembrie 4, 2022

Raed Arafat, despre criza refugiaților: Scenariul cel mai rău este că este posibil să apară un nou val.

Miercuri, 6 aprilie, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a vizitat tabăra de refugiaţi ucraineni din Huşi, unde a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar adjunct pentru operaţiuni al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Raouf Mazou.

Punctul de la Huşi este cel în care ajung refugiaţii care trec prin coridorul verde de la Palanca. Până în prezent, acest punct a primit până acum peste 10.000 de refugiaţi.

Te-ar mai interesa: OMS avertizează: Scăderea vigilenţei lasă uşa desc...

Raed Arafat, despre criza refugiaților: Scenariul cel mai rău este că este posibil să apară un nou val

Cei mai mulți dintre ucrainenii care ajung în tabăra de la Huși sunt transferați către București, iar cei care rămân, au parte de cazare, mâncare și băuturi până la următoarea deplasare.

„Avem mai multe lucruri care s-au făcut în ultima perioadă, am crescut capacitatea noastră şi în continuare o creştem, inclusiv UNHCR a venit cu capacităţi de cazare suplimentare pe care le stochează în România şi la nevoie putem să le punem dacă este nevoie.

Fiecare minister cu competenţe pe termen mediu şi lung pe domeniul refugiaţilor, deja au comisii coordonate de la nivelul Cancelariei premierului şi care rezolvă aspectele necesare pentru integrarea celor care rămân în România.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Din acest punct de vedere pot să spun că până acum România prin Guvern, autorităţi locale, societate civilă, cetăţeni, autorităţi centrale, toţi împreună au lucrat într-o singură direcţie, pentru a sprijini refugiaţii care intră în România”, a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

„Din momentul în care agresiunea continuă, iar oamenii nu sunt în siguranţă, oricând poate să apară un val nou şi valul respectiv să fie al unor oameni mai vulnerabili, mai nevoiaşi, care sunt dependenţi mai mult de ce trebuie să oferim noi. Aşa că noi mergem pe scenariul cel mai grav.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

Scenariul cel mai rău este că este posibil să apară un nou val şi să fie un val important şi pentru asta continuăm să fim pregătiţi”, a mai spus Raed Arafat.

La rândul săi, Înaltul Comisar adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al UNHCR, Raouf Mazou, a declarat că în urma vizitelor efectuate la Huşi, Isaccea şi Siret, a constatat că totul este foarte bine pregătit, iar în tabere sunt condiţii bune pentru primirea refugiaţilor. El a remarcat atenţia specială care este acordată mamelor cu copii, mai ales că în urma situaţiei din Ucraina au fost nevoite să plece foarte multe femei însoţite de copii.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private