miercuri, septembrie 28, 2022

Refluxul gastroesofagian. Când stomacul începe să-și refuleze conținutul. Atenție, supraalimentarea duce la boala de reflux!

Dacă ai început să ai probleme cu stomacul, însemnând durere sau senzație de preaplin, gaze și arsuri, și dacă asta se întâmplă constant, fii atent: este semnul că boala de reflux gastroesofagian se instalează.

Există remedii eficiente și care rezolvă situația. În primul rând, când acest lucru se întâmplă, află că e un semn că te supraalimentezi. Apoi, alegerile tale în ceea ce privește alimentația nu sunt corecte și stomacul se revoltă.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai mari nevoi ale pacienților cu S...

E de înțeles că poate în anumite perioade alegi să fii mai neglijent cu acest aspect, însă situația nu trebuie să dureze mult, pentru a nu-ți bulversa mediul gastrointestinal.

Potrivit medicului specialist Elena Ciupercă, în EXCLUSIVITATE pentru DOCTORUL ZILEI, atacul sistematic al acidului gastric poate duce, în timp, la cele mai neplăcute boli digestive, inclusiv la cancer.

Măsurile de prevenție pe care trebuie să le luăm și cum să gestionăm refluxul gastroesofagian și durerea de burtă

Sunt vitale alimentația și stilul de viață!

Refluxul gastroesofagian poate avea consecințe nebănuite, ca de exemplu, astm sau carii dentare!

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Medicul Elena Ciupercă ne sfătuiește să ne ghidăm după semnele de alarmă pe care ni le dă organismul:

  • Refluxul
  • Probleme la înghițire
  • Slăbirea nejustificată
  • Eructația frecventă
  • Anemia

Dacă există aceste semne, se impun examinare endoscopică, tranzit baritat, pH-metria esofagiană, manometria sau alte modalități de diagnosticare.

Din fericire, boala de reflux reacționează bine în majoritatea cazurilor la tratament specific și astfel nu mai este nevoie de anumite investigații complicate, decât în cazuri particulare.

Te-ar mai interesa: Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia...

Cel mai important aspect în bolile digestive o are stilul de viață. Trebuie să mâncăm puțin, de mai multe ori pe zi. Este foarte important să nu avem mese voluminoase, ne avertizează medicul gastroenterolog Elena Ciupercă.

Persoanele supraponderale sunt primele care suferă de reflux gastroesofagian, principiul fiind simplu: crește presiunea în abdomen și duce la refularea conținutului stomacului.

Te-ar mai interesa: Cine este cea mai tânără regină din lume: A studia...

Un beneficiu enorm pentru aceste persoane este scăderea în greutate.

Alimentele care dau reflux gastroesofagian sunt următoarele, însă ele nu sunt interzise, ci doar au recomandarea de a fi consumate cât mai rar și în cantități cât mai mici. În această categorie se încadrează următoarele: ce e iute, ce e acru, ce e gras și băuturile carbogazoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private