vineri, iunie 2, 2023

Creierul este cel mai complex organ al corpului nostru. Acesta este responsabil pentru toate funcțiile organismului și, dacă acesta nu funcționează corect, corpul își pierde echilibrul.

Astfel, pentru a evita dezechilibrele și bolile care se pot dezvolta trebuie să știm cum ne îngrijim creierul.

Deși este singurul organ despre care nu știm atât de multe, știm că sunt anumite acțiuni și alimente care îi plac și îl ajută să funcționeze în mod corespunzător.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

De asemenea, creierului îi place ordinea, rutina. Prof. Dr. Vlad Ciurea devăluie, în cadrul podcastului ”Fain și Simplu”, produs de Mihai Morar, care este cea mai bună rutină pentru a menține creierul în formă.

Regula lui 8, rutina perfectă pentru creier

„Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate.

Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza este la fel.

Deci noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

După care este regula lui 8, germanii au spus-o. 8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât și cum și în ce condiții, relaxante și dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac.

Spre seară, ceea ce îți place, o muzică bună, o discuție bună, o carte bună, cât mai puține știri nefaste care să meargă direct spre creier. Și mergem înainte. Și toate lucrurile decurg lin, foarte lin și au și un rezultat foarte bun. Optimismul contează enorm!”, a dezvăluit Prof. Dr. Vlad Ciurea, în cadrul podcastului.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private