joi, decembrie 1, 2022

Remedii naturiste pentru înțepăturile de albine. Cum te poți tratat acasă.

Înțepăturile de albine pot fi cu adevărat dureroase și este absolut important să aveți grijă de aceste înțepături. Dacă nu sunt tratate bine, s-ar putea dovedi a fi extrem de dureroase.

Albinele și viespile își folosesc acele ca metodă de autoapărare, însă acestea conțin un venin otrăvitor, cauzând reacții adverse asupra organismului uman, cum ar fi febra, durere temporară sau chiar alergii severe.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Prin urmare, este important să consultați un medic dacă inflamația sau durerea nu se reduce. Medicul dumneavoastră vă va prescrie probabil anumite medicamente și unguente care vă vor ajuta la reducerea durerii.

Remedii naturiste pentru înțepăturile de albine

Primul pas în tratarea înțepăturilor este îndepărtarea acului ramas în piele. Faceți acest lucrul cu vârful unghiei sau cu ajutorul unei pensete. Spălați apoi zona afectată cu săpun antibacterian și apă. Uscați pielea și aplicați unguent antiseptic.

Aplicați o compresă cu gheață, pe zona afectata, pentru a diminua durerea și pentru a reduce inflamarea. Puneți niste cuburi de gheață într-un prosop de bucătărie și aplicați pe zona afectată timp de 10-15 minute, repetând operațiunea o dată la câteva ore, până când durerea și umflatura dispar. Evitați aplicarea cuburilor de gheață direct pe piele, deoarece acest lucru cauzează degerături.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Cu toate acestea, există și câteva remedii la domiciliu disponibile care vă vor ajuta să se ocupe de înțepăturile de albine.

1. Miere: Aceasta are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la inflamație și, de asemenea, ajuta rana să se vindece. Aplicați miere pe zona afectată și acoperiți-o timp de o oră și asta va oferi o ușurare.

Cum aleg pasta de dinti ? - Stomatologie

2. Pastă de dinți: Deoarece pasta de dinți este de natură alcalină, ajută la neutralizarea efectului acid al înțepăturii de albine și poate, de asemenea, să acționeze pentru a scoate veninul și, în cele din urmă, poate oferi o ușurare.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

uleiurile esentiale

3. Uleiuri esențiale: Anumite uleiuri esențiale precum uleiul de arbore de ceai și uleiul de lavandă pot ajuta la ameliorarea durerii. Aceste uleiuri au proprietăți calmante și antiseptice care ajută la reducerea umflăturilor și, de asemenea, acționează pentru a reduce durerea.

4. Aloe vera: Se știe că aceasta este utilă pentru o varietate de probleme. Aloe vera are proprietăți care pot ajuta la calmarea pielii iritate și, prin urmare, pot fi folosite și pentru înțepăturile de albine. Puteți folosi gel proaspăt de aloe vera sau pe cele cumpărate din magazin și sunt la fel de utile.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private